Har fört diskussioner med ägarna

Bild till nyheten Har fört diskussioner med ägarna
The Guardian skriver att Jürgen Klopp och spelarna har diskuterat lönesänkningar med ägarna FSG sedan säsongen sattes på paus.

De senaste dagarna har frågan om spelarnas löner och en eventuell sänkning av dessa dominerat nyhetsrapporteringen. 

Premier League vill komma överens med spelarna om ett kollektiv beslut om sänkningar på 30 procent, men spelarfacket PFA har ännu inte gått med på klubbarnas förslag. 

The Guardians Andy Hunter rapporterar nu att Jürgen Klopp och representanter från spelartruppen i Liverpool har varit i diskussioner med Fenway Sports Group om lönesänkningar sedan Premier League sattes på paus.

Managern och spelarna, som representeras av Jordan Henderson, James Milner, Virgil van Dijk och Gini Wijnaldum, ska ha erbjudit sig att agera så att ingen av de andra anställda i klubben förlorar jobbet till följd av coronakrisen.

Under lördagen bekräftade Liverpool FC att de valt att permittera delar av personalstyrkan. Staten betalar då 80 procent av lönerna och då klubben inte vill att någon ska gå ned i lön betalar de de resterande 20 procenten.

Beslutet har väckt starka reaktioner med tanke på att klubben, som under de senaste åren har presenterat fina ekonomiska siffror, tar hjälp av skattepengar för att underlätta de ekonomiska konsekvenserna till följd av att inga matcher kan spelas.


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer