PFA: Spelarna vill ta ansvar

Bild till nyheten PFA: Spelarna vill ta ansvar
Professional Footballers' Association har publicerat ett pressmeddelande där de utvecklar sina tankar kring det rådande läget och spelarnas löner.

Spelarfacket PFA har hittills inte gått med på Premier League-klubbarnas förslag om lönesänkningar. 

Nu har PFA publicerat ett pressmeddelande där de förtydligat hur de ser på den nuvarande situationen.

De börjar med att konstatera det allra viktigaste - spelarna vill hjälpa till för att underlätta för de utsatta i dessa svåra tider.

"Alla Premier League-spelare förstår vilken roll de spelar och vilket ansvar de har i samhället under denna pågående kris. De bryr sig verkligen om de som påverkats av situationen," står det i pressmeddelandet som publicerats på thepfa.com.

"Spelarna vill ta ansvar och se till att deras ekonomiska bidrag stöttar:

# Klubbarna som vi spelar för. De kommer självklart att behöva vårt stöd, särskilt om krisen fortsätter efter juni månad.

# Icke-spelande anställda i Premier League-klubbarna - de ska få 100% av sin lön.

# EFL och "non-league"-klubbarna och deras anställda.

# NHS, där många av de anställda är fotbollssupportrar. De gör så mycket för oss alla. De är de riktiga hjältarna.

"Vi kan inte nog understryka det faktum att fotbollen är i den här situationen tillsammans. Solidaritet och förmågan att borste från egenintressen är avgörande."

PFA tar upp de stora summor skatt som spelarna betalar som en anledning till att de ännu inte har accepterat förslagen om lönesänkningar.

"Den totala skatten som följer av deras löner är ett viktigt bidrag för att finansiera offentliga tjänster - som i dessa tider är extra viktiga. Att spelarna går ned 30 procent i lön skulle innebära rejält minskat tillflöde till dessa resurser. Det skulle vara negativt för NHS och andra statligt finansierade verksamheter."

"Förslaget på lönesänkningar på 30 procent skulle över en period på 12 månader innebära över £500M i lönesänkningar och en minskning på över £200M i skatteintäkter för staten. Vad skulle denna minskning av inkomst betyda för NHS? Var detta något som togs med i beräkningen i Premier Leagues förslag och tänkte hälsominister Matt Hancock på detta när han bad spelarna att gå ned i lön?"

"Vi välkomnar möjligheten att diskutera med Premier League under lördagen och vi är beredda att fortsätta samtalen."

"Vår prioritet är att komma fram till exakta detaljer i denna fråga så snart som möjligt."

"Det bör inte finnas några tveksamheter vad gäller spelarnas och lagkaptenernas vilja att komma fram till en lösning så snabbt som möjligt. De förstår sin roll i samhället och vad de som grupp behöver göra för att hjälpa och stötta andra."

Läs pressmeddelandet i sin helhet här.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer