Klubbarna riskerar förlora £1,137 miljarder

Bild till nyheten Klubbarna riskerar förlora £1,137 miljarder
Telegraph skriver att Premier League, i ett försök att få spelarna att få med på lönesänkningar, har informerat dem om att klubbarna kan komma att förlora £1,137 miljarder på grund av den pågående pandemin.

Under lördagen höll Premier League ett möte med samtliga lagkaptener i ligan för att diskutera eventuella lönesänkningar efter att alla klubbar under fredagen kommit överens om att försöka få till ett avtal med spelarna om en sänkning på 30 procent. 

Spelarfacket PFA inte accepterat några sänkningar ännu och förhoppningen är nu att spelarna ska gå med på sänkningar utan att PFA blir inblandade i förhandlingarna.

Sam Wallace i Telegraph skriver spelarna på lördagens möte informerades om att klubbarna riskerar att förlora så mycket som 1,137 miljarder pund på grund av coronakrisen. 

Det är huvudsakligen TV-bolagens krav på kompensation på £762M - om säsongen inte slutförs - som bidrar till den enorma summan. Annars handlar det om sponsorpengar som inte betalas ut och utebliven matchbiljettförsäljning och annan försäljning i samband med matcherna.

Spelarna fick veta att spelarlöner utgör cirka hälften av klubbarnas utgifter. Klubbarna presenterade en beräkning som visade att om spelarna gick ned 30 procent i lön skulle det innebära att klubbarna sparade £570M - nästan hälften av de eventuella förlusterna på £1,137 miljarder.

Förslaget är alltså att hälften av de uteblivna inkomsterna skulle täckas av spelarna och den andra hälften av klubbarna. 

Spelarna fick även veta att 20 procent av lönesänkningen skulle betalas tillbaka om säsongen kunde slutföras inför tomma läktare eftersom att TV-bolagen då inte skulle kräva i närheten av lika mycket i kompensation.

Enligt Telegraph har spelarna nu gått med på att överväga förslaget.


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer