PL vill se lönesänkning på 30 procent

Bild till nyheten PL vill se lönesänkning på 30 procent
Förhandlingar pågår om eventuella lönesänkningar för spelarna. Premier League vill se en sänkning på 30 procent.

Premier League-spelarna har under de senaste dagarna kritiserats kraftigt eftersom att de ännu inte har gått ned i lön för att stötta klubbarnas icke-spelande anställda under denna coronakris.

Professional Footballers' Association har inte kommit överens med klubbarna. Under torsdagen publicerade PFA ett pressmeddelande där de slog fast att de klubbar som kan betala sina anställda bör göra det utan några lönesänkningar. 

Under fredagen var samtliga 20 PL-klubbar i ett möte för att diskutera bland annat den ekonomiska situationen som uppstått som en konsekvens av coronavirusets spridning. 

I ett pressmeddelande bekräftar Premier League att klubbarna kom överens om att diskutera en lösning som innebär en lönesänkning på 30 procent. 

Premier League kommer att hålla ett möte med PFA, klubbarna och spelarna under lördagen för att diskutera frågan vidare.

Efter fredagens möte stod det också klart att Premier League kommer att donera £20M för att stötta den brittiska hälsovårdsmyndigheten NHS och de familjer och utsatta som drabbats av viruset.

Coronakrisen har slagit extra hårt rent ekonomiskt på klubbarna i de lägre divisionerna i England. Därför meddelade Premier League att £125M kommer att gå till EFL och National League för att hjälpa klubbarna att överleva.

Premier Leagues pressmeddelande i sin helhet kan du läsa här.


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer