– Vår identitet är intensitet

Bild till nyheten – Vår identitet är intensitet
Pep Lijnders berättar om spelarnas träning under dessa speciella tider och utvecklar sina tankar om lagets identitet som utvecklats under de senaste åren.

Samtliga spelare och ledare i Liverpool är isolerade i sina respektive hem på grund av coronavirusets spridning. 

För att behålla formen och sammanhållningen i gruppen har tränarstaben anordnat gruppträning via länk. I en intervju med Liverpoolfc.com berättar assisterande tränare Pepjin Lijnders om den rådande situationen.

– Det är en ovanligt situation. Vanligtvis när vi har ledig tid är vi ändå under ständig press - vårt projekt är ganska krävande, som ni vet. Den här gången är det ledig tid utan press att prestera och jag har insett att det gör mig till en mycket bättre pappa och make, säger Lijnders.

– Just nu är allas välmående det allra viktigaste, men man kan inte förneka att vi är taggade på att börja spela igen när det är rätt tid att göra det. Vi vill avsluta säsongen och göra det på vårt sätt, vi vill underhålla folket, vilket är den viktigaste uppgiften fotbollen har. Det är vårt jobb. 

– Under de senaste två åren har vi kämpat varje dag för att nå upp till en otrolig nivå, den arbetsviljan fortsätter även hemifrån.

Lijnders menar att spelarna har anpassat sig bra till den pågående situationen.

– Alla våra spelare förtjänar beröm. För dem handlar det inte bara om att hålla sig hemma och friska. De måste också behålla formen. De får superbt stöd från Mona (Nemmer) och vår idrottsvetenskapliga avdelning.

– Andreas (Kornmayer) och Mona har ansvar för att se till att spelarna behåller sin fysiska nivå, de ger spelarna varierande scheman. 

På sociala medier har det florerat ett klipp där man kunde se spelarna ansluta till ett videosamtal inför ett yogapass. 

– Ja, det är vägen framåt i dessa tider. Vi vill skapa interaktion mellan spelarna och träna tillsammans. Detta är vad jag menar när jag pratar om variation. Yoga är en effektiv metod som innefattar både stryka och rörlighet. 

– Jag var inte så insatt inom det området, men det var intressant att koncentrera sig så mycket på andningen. Det var en härlig stund eftersom att det var första gången som vi alla var samlade igen. Som Jürgen sa förra veckan, jag saknar också grabbarna otroligt mycket.

Tidigare under säsongen pratade nederländaren om att "our identity is intensity". Citatet finns nu på väggen i Anfields spelartunnel och på en banner bland supportrarna.

– Jag älskar det - vilken ära! Vi använde oss av det under ett av våra försäsongsmöten. Jag minns fortfarande att James (Milner) nickade när Jürgen visade det och pratade om det. 

– Jag tror verkligen på det. Det är vår idé, vår vision, vår framtid. Det är vår guide som finns med oss i varje övning på träningsplanen. 

– Alla tänker på intensitet som snabbare och längre löpningar. För mig handlar det om intensiteten i koncentrationen. Det är höga krav på presspelet, vi är ett lag som alltid spelar med maximal koncentration. Alltid!

Lijnders har blivit en nyckelperson i Jürgen Klopps ledarstab. I sommar är det fem år sedan han gjorde flytten till Melwood. Det har varit några händelserika år.

– Det är sant, men säsongen på akademien som U16-tränare finns med på min topp fem-lista över säsonger inom fotbollen. Jag blev verkligen kär i det laget, det fanns så mycket passion. 

– Nu har jag varit nästan fem år på Melwood, en träningsanläggning med så mycket historia och tradition som jag inte hade insett innan.

– Steg för steg har jag fått mer inflytande. Jag är stolt för varje steg. Sättet vi arbetade, de besluten vi fattade, under förra säsongens Champions League-resa är jag så stolt över. Sättet som laget utvecklades på under säsongen, hur bra vi blev och fortfarande är. 

– Jag måste också nämna FIFA Club World Cup. Vi fick chansen att visa vår hunger, vår passion för en annan del av världen när vi blev världsmästare. Att slåss om titlar och skapa en vinnarkultur - jag älskar det!

– Kan vi behålla den här passionen? Ja! Kan vi behålla våra ambitioner? Ja! Kan vi behålla hungern efter mer? Ja! Varför? Det är tack vare Jürgen, avslutar nederländaren.


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer