Ej överens om lönesänkningar

Bild till nyheten Ej överens om lönesänkningar
Spelarfacket Professional Footballers' Association har, efter ett möte med Premier League och EFL, publicerat ett pressmeddelande där det framgår att parterna inte är överens om att spelarna ska gå ned i lön.

Klubbarna i Premier League har ställts inför en osäker ekonomisk framtid på grund av coronavirusets utbrott. 

Under de senaste dagarna har allt fler röster höjts för att spelarna i Premier League bör gå tillfälligt ned i lön för att se till att klubbarna har råd att betala full lön till sina anställda som inte har lika skyhöga inkomster som spelarna.

Spelarfacket Professional Footballers' Association (PFA) vägrar dock att ge med sig innan Premier League-klubbarna har presenterat en fullständig plan över den ekonomiska situationen.

"Vi är medvetna om känslan hos allmänheten att spelarna bör betala icke-spelande anställdas löner," skriver PFA i ett pressmeddelande efter ett möte med Premier League och EFL under onsdagen.

"Vår position för tillfället är sådan att om klubbarna har råd att betala sina spelare och anställda så bör de göra det."

"I de fall där klubbarna har resurser att betala samtliga anställda är de enda som gynnas av att spelarna betalar de icke-spelande anställdas lön klubbens aktieägare."

"Till skillnad från vad en del medier har skrivit har PFA aldrig slagit fast att alla lönesänkningar kommer att blockeras. Vad vi har ämnat få på plats är en strukturerad och gemensam plan för att se till att det blir rättvisa ageranden i samtliga ligor."

Läs hela pressmeddelandet här.


8 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer