Säsongen so far: December

Bild till nyheten Säsongen so far: December
I december blev Liverpool världsmästare för första gången i klubbens historia.

December började på bästa möjliga sätt genom en storseger mot lokalrivalen Everton hemma på Anfield.

Redan i första halvlek hade Liverpool gjort fyra mål. Divock Origi stod för två av dem och Xherdan Shaqiri och Sadio Mané sköt in varsitt. I den andra halvleken sköt Gini Wijnaldum in målet som fastställde slutresultatet 5-2.

Efter derbysegern utökade The Reds sin ligaledning till 11 poäng genom att besegra Bournemouth på bortaplan.

Alex Oxlade-Chamberlain, Naby Keita och Mohamed Salah såg till att laget tog hem alla tre poäng på Vitality Stadium. Poängen innebar att laget tagit 46 av 48 möjliga poäng.

Därefter väntade spel i Champions League. Ett bortamöte med RB Salzburg stod på schemat.

För att avancera till slutspel krävdes att Jürgen Klopp och Co. undvek förlust. En händelserik första halvlek slutade på något sätt 0-0 och i den andra halvleken slog Naby Keita och Mohamed Salah till och sköt därmed sitt lag vidare i Europa.

Salahs mål var en riktig delikatess:

Liverpool besegrade sedan Watford i ligaspelet med 2-0 innan avresan till Qatar för spel i FIFA Club World Cup.

Hemma i England ledde Neil Critchley ett ungt lag i Ligacup-kvartsfinal mot Aston Villa. Den yngsta startelvan i klubbens historia fick det tufft och förlorade med 5-0.

Redan dagen därpå var det dags för match igen. Denna gång för seniorlaget mot CF Monterrey på Khalifa International Stadium.

Semifinalen avgjordes på stopptid. Roberto Firmino satt bollen i mål efter ett inlägg från högerkanten signerat Trent Alexander-Arnold.

Firmino skulle bli matchhjälte även i finalen mot Flamengo. Brassen satte matchens enda mål i förlängningen och Liverpools första klubblags VM-titel var ett faktum.

– Vi har skrivit historia i Liverpools långa historia. Det är en fantastisk känsla, ingen kan ta det ifrån oss, konstaterade Andy Robertson efter finalsegern.

Det fanns dock inte mycket tid till att fira den historiska segern. Bara fem dagar efter finalen i Qatar väntade ett bortamöte med Leicester City i Premier League.

På King Power Stadium visade Liverpool inga som helst tecken på trötthet. De producerade en av säsongens absolut bästa insatser och körde över Brendan Rodgers manskap med hela 4-0.

Alexander-Arnold blev matchens lirare med två assist och ett vackert mål.

– Att vi gör fyra mål på en plats som denna är något att vara stolt över, sa engelsmannen efter slutsignalen.

Även månadens sista match slutade med en seger för de röda. Iklädda tröjor med världsmästarmärket på bröstet besegrade de Wolverhampton med 1-0 hemma på Anfield.

Det hände en hel del även utanför planen i december. Alisson Becker tilldelades priset Yachine Trophy som världens bästa målvakt. Virgil van Dijk slutade tvåa bakom Lionel Messi i Ballon d'Or.

Jürgen Klopp och James Milner förlängde sina kontrakt med klubben.

– Den här klubben befinner sig i en sådan bra position, jag kunde inte överväga att lämna, sa Klopp.

I december stod det även klart att Takumi Minamino skulle bli Liverpoolspelare när transferfönstret öppnade i januari.

Månadens spelare i Liverpool: Trent Alexander-Arnold

Månadens mål: Mohamed Salah vs Salzburg