Anser att förslaget är orealistiskt

Bild till nyheten Anser att förslaget är orealistiskt
En expert inom området menar att planen om att samla alla lag i isolerade hotel och spela matcher på ett fåtal platser inte är genomförbar.

Premier League-säsongens avslutning är något som diskuteras dagligen i media. 

Ett förslag som dök upp tidigare i veckan var sådant att spelare och ledare ska isoleras på hotell, med särskilt fokus på renlighet för att förhindra smittspridning,  under en dryg månads tid för att kunna slutföra säsongen. Matcherna ska enligt förslaget spelas utan publik i Midlands. 

Detta alternativ kommer att diskuteras under fredagens Premier League-möte med samtliga 20 klubbar. 

Det råder dock stor osäkerhet kring om förslaget faktiskt är genomförbart. Christian Machowski, expert inom området rese- och matchupplägg för toppklubbar i Europa, menar att det är en ej genomförbar och orealistisk plan.

– Det är så många faktorer som kommer in i bilden, säger han till Mirror.

– När klubbarna bokar sina hotell är den kanske viktigaste faktorn för dem hur lång tid det tar att åka till arenan. Ingen vill sitta på en buss i över 45 minuter. Alla vill ha det sm är bäst för sitt lag, men det finns bara ett fåtal hotell som passar för klubbarna.

– Det är exempelvis bara två eller tre hotell som lagen brukar bo i när de spelar matcher där. 

Det är helt enkelt inte möjligt, enligt Machowski, att hitta 20 hotel inom ett rimligt stort område som har den nödvändiga standarden och de nödvändiga faciliteterna.

– När det gäller träningsfaciliteter vill klubbarna också vara så nära som möjligt, vilket också kommer att skapa problem. Så måste även de anställda på hotellen sättas i karantän i tre eller fyra veckor. Om en enda spelare eller ledare blir smittad, då faller hela idén.

– Det handlar inte om att lagen ska bo på lyxhotell. Det handlar om en komplicerad infrastruktur som måste vara på plats för att klubbarna ska ha vad de behöver.

– Det kanske skulle gå att lösa en sådan miniturnering i Champions League, där det är färre lag att ta hänsyn till.

– Men här pratar vi om 20 lag och det är så mycket som står på spel. Detta är ingen försäsongsturnering. Detta handlar om titlar, nedflyttning och kvalificering för Champions League och Europa League. Ingen ska kunna klaga på att de inte lyckades på grund av hotellet, räningsfaciliteterna, reseupplägget eller maten.

– Så detta är egentligen omöjligt av så många olika anledningar.


7 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer