Skeptisk till lönesänkningar

Bild till nyheten Skeptisk till lönesänkningar
Professional Footballers' Associations VD menar att det inte kommer att krävas sänkta löner för spelarna om säsongen slutförs.

Spelarorganisationens (PFA) VD Gordon Taylor kommer att vara motståndare till att spelarna ska gå ned i lön för att klubbarna ska kunna ta sig igenom den ekonomiska kris som uppstått på grund av coronaviruset.

Gordon kommer att kräva att få veta klubbarnas exakta ekonomiska situation innan han godkänner några lönesänkningar, detta för att förhindra klubbar att kapitalisera på pandemin.

– Vi vill inte att någon ska utnyttja krisen så att de passar dem. Ett krav på lönesänkningar måste vara realistiskt och meningsfullt. Något sådant kräver noggranna utvärderingar och genomgångar. Spelarna har sin egna omsorg att tänka på, säger 75-åringen till Daily Mail.

Tidningen skriver att minst tre klubbar har bett spelarna att gå ned i lön för att säkra klubbens andra anställda. Klubbarna ska då ha fått beskedet att det inte är genomförbart utan ett godkännande från PFA.

Taylor tycker inte att spelarna ska acceptera det klubbarna ber dem om.

– Det är oundviklig att klubbarna vänder sig till spelarna, lagkaptenen eller PFA-delegaterna, men vi uppmuntrar spelarna att inte acceptera det. Om en grupp accepterar det skulle det leda till att spelare i andra klubbar bli obekväma. Vi ser hellre att det görs med samtliga parter inblandade.

– Det är inte nödvändigt med lönesänkningar om säsongen slutförs. 

Källa: Liverpool.no


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer