Hyllas som världens bästa

Bild till nyheten Hyllas som världens bästa
Michael Beale, tidigare U16-tränare i Liverpool, menar att Trent Alexander-Arnold har utvecklats till världens bästa högerback.

Michael Beale är idag en del av Steven Gerrards tränarstab i Rangers. 

För några år sedan var han ansvarig för Liverpools U16 och var där med och formade unge Trent Alexander-Arnold. 

I The Athletics podcast "Red Agenda" pratar Beale om Alexander-Arnolds utveckling.

Blott 21 år gammal har högerbacken gjort 125 framträdanden i den röda tröjan, vunnit Champions League och hjälp laget att spela sig till en 25-poängsledning i Premier League i jakten på en efterlängtad ligatitel.

– Trent får mig att le varje gång jag ser honom spela," säger Beale.

– Jag tänker bara "wow". Jag har sett honom växa och bli bättre och bättre. Jag trodde att han tillslut skulle ta sig in i laget och ta tröjan från Nathaniel Clyne.

– Nu tycker jag att han är bäst i världen på sin position, det är en jackpot för vilken akademi som helst. Det händer inte ofta. Utmaningen för Trent är nu att stanna på toppen under de kommande tio åren.

– Trent är den ultimata framgångssagan för akademin. En spelare som har varit i klubben sedan han var sex år gammal som nu spelar i seniorlaget. Även hans sätt att vara och värderingarna är de rätta.

– Vi brukar prata om vikten av förebilder. Han har en perfekt manager. Jürgen är självklart en seriös man, men han uppvisar även en humoristisk och varm personlighet som inte många managers kan göra. Det är därför som han är unik och att ha någon som honom runt omkring dig hjälper dig framåt.

– Jag har känt Trent sedan han var 14 år gammal. Det fanns en period där han var en tjurig tonåring som inte riktigt kunde uttrycka var han kände. Nu har han växt upp till en härlig ung man. När jag läser intervjuer med honom säger han alltid de rätta sakerna. 

– Jag tror att det är helt perfekt för någon som Trent att ha urblodsproffs som James Milner och Jordan Henderson i omklädningsrummet i Liverpool.

Alexander-Arnold har uttryckt sin önskan om att stanna i Liverpool i många, många år. Beale ser ingen anledning för den unge engelsmannen att söka sig efter någon annan klubb.

– Han är en grabb från staden, så jag tror inte att det finns någon känsla hos honom att han vill lämna för att spela någon annanstans. 

– Detta är hans dröm och den har bara börjat. Han är fortfarande en ung grabb med hunger efter mer.

– Vi vill att Trent fortsätter att vara sig själv, det är så han har tagit sig dit han är idag. Jag är exalterad över vad som väntar för Trent och Liverpool i framtiden, avslutar Beale. 


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer