– Mycket kan hända på ett år

Bild till nyheten – Mycket kan hända på ett år
För ungefär ett år sedan var unge Neco Williams en viktig spelare för Liverpools U18-lag och hade bara tränat på Melwood en enda gång. Nu är han en del av seniortruppen.

Neco Williams har fått sitt genombrott den här säsongen. Den unge ytterbacken har på 12 månader gått från spel i U18-laget till att ha fem framträdanden för seniorlaget.

I en intervju med Liverpoolfc.com får walesaren frågan om han kunde se allt detta hända så snabbt.

– Nej, verkligen inte, erkänner Williams.

– Men med hårt arbete och rätt inställning kan sådana här saker hända. Jag tar det dag för dag och försöker att ta in allt som händer. Det är otroligt att träna tillsammans med ett av väldens bästa lag.

– Att träna tillsammans med dem varje dag ger mig erfarenheter så att jag kan utvecklas som spelare. Jag får mer självförtroende ju mer jag tränar med dem.

– Det är lite surrealistiskt. När man kommer till träningen och ser vilka spelare som är där måste man nästan nypa sig själv i armen och fråga sig själv om man verkligen är på rätt plats.

– När man sedan kommer ut på planen försvinner alla sådana tankar. Då fokuserar man på att prestera så bra man bara kan.

Manager Jürgen Klopp är känd för att ge unga spelare chansen, något som han bevisat med hantering av spelare som Williams, Jones och Harvey Elliott.

– Han har varit otrolig, han är otroligt bra på att hantera de ungdomar som tar sig upp. När vi behöver hjälp eller stöd så finns han alltid där, säger Williams.

– Han skämtar och skojar med oss och behandlar oss som vilken annan spelare som helst. Det spelar ingen roll om det är en ungdom eller en rutinerad spelare - alla behandlas på samma sätt. Vi alla kan skämta tillsammans och det har skapat en bra stämning på Melwood.

Som högerback har Williams en perfekt förebild framför sig i rangordningen i form av Trent Alexander-Arnold. En ung spelare som utvecklats till en av världens bästa på sin position.

– Jag tycker att det visar att allt är möjligt om man lägger ned hårt arbete och har rätt inställning, konstaterar walesaren.

– Trent har varit i akademin sedan ung ålder och har klättrat uppåt. Nu är han en av världens bästa ytterbackar och spelar en otrolig fotboll.

– Jag tror att alla spelare i akademien kan se att det är möjligt att göra den resan.

– När jag tränar försöker jag självklart att fokusera på mig och mina egna prestationer, men samtidigt försöker jag att studera Trent för att lära mig av honom och lägga till delar av hans spel till mitt sätt att spela.

– Att jag har haft den möjligheten har definitivt gjort mig till en bättre spelare.

Williams har visat framfötterna de gånger han fått chansen. Mot Shrewsbury på Anfield i FA-cupen var han en av lagets bästa spelare och var ett ständigt offensivt hot från sin högerbacksposition. 

Han hade flera chanser att göra mål och slog sedan det inlägg som ledde till självmålet som avgjorde matchen.

– Jag tror att jag råkade sätta skorna på fel fot, skämtar Williams om missarna.

– Det är sådan fotbollen fungerar, man kan inte få allt man önskar. Jag är glad att jag kunde bidra till målet med en assist.

– När jag har tagit mig upp genom akademien har jag spelat som ytter, så jag har alltid varit offensivt inriktad. 

– Jag tror att det var i U16 som jag flyttades till högerbacken och sedan dess har jag spelat där. Jag har alltid haft det offensiva spelet i mig, men nu måste jag självklart arbeta mycket med den defensiva delen.

Wiliams offensiva kvaliteter har redan sett honom leverera tre assist på de seniormatcher han spelat. Inlägg är en del av spelet som han tränat extra mycket på tillsammans med ex-röde ytterbacken Rob Jones, som jobbar som mentor på akademin.

– När jag var i U16 och på väg upp till U18 visste jag inte riktigt när jag skulle slå inläggen. Jag bara slog in dem och hoppades på det bästa.

– Men det arbete jag har lagt ned på träningsplanen sedan dess har verkligen gjort att jag blivit en bättre spelare. 

– Jag har arbetet tillsammans med Rob Jones under en längre tid. Varje gång jag tränar mina inlägg så finns han där för att hjälpa. Han ger mig tips om olika tekniker. Han har varit med mig sedan jag var väldigt ung, han har varit väldigt viktig för mig.

Nu ser högerbacken fram emot att förhoppningsvis få fler chanser att visa upp sig i seniorlaget.

– Så fort slutsignalen ljuder så börjar man tänka "När kan jag spela igen?"

– Det bästa är att jobba hårt och fortsätta att utvecklas. Då kommer managern förhoppningsvis att välja mig nästa gång jag är tillgänglig.

– Förhoppningsvis kan jag fortsätta att spela, fortsätta att jobba hårt. Förhoppningsvis får jag mina chanser så att jag, när jag blivit lite äldre och mer erfaren, kan konkurrera med Trent.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer