Kunde fått lyfta bucklan i mars

Bild till nyheten Kunde fått lyfta bucklan i mars
Premier League planerade att ge Liverpool möjligheten att lyfta Premier League-bucklan redan i mars - om de röda säkrat titeln då - för att de skulle hinna göra det innan säsongen sköts upp på grund av coronaviruset.

Liverpool var endast två segrar från att säkra ligatiteln efter 30 års väntan. Sedan kom utbrottet av coronaviruset och sedan dess har inga matcher spelats i Premier League.

Nu skriver Mirror att Premier League planerade för att flytta datumet för kröning av mästarna till 21 mars för att de skulle få möjligheten att fira innan England stängdes ned helt och hållet.

Vanligtvis får ligasegrarna lyfta bucklan i skyn efter sin sista hemmamatch. Liverpool skulle alltså ha fått ta emot bucklan efter matchen mot Chelsea på Anfield 10 maj.

Men enligt uppgifterna pågick diskussioner för att flytta den ceremonin till mars för att ge Merseyside-klubben det fantastiska ögonblicket innan virusets spridning blev så allvarligt att samhället tvingades stänga ned på det sätt som det gjort idag.

Nu råder istället stor osäkerhet kring hur, när eller till och med om det kommer att krönas någon Premier League-mästare säsongen 2019/20. Det mesta tyder dock på att säsongen slutförs med tanke på de ekonomiska konsekvenser som en icke färdigspelad säsong innebär.

Skulle ligaspelet komma igång snart så skulle matcherna spelas utan publik. Detta skulle betyda att Liverpool, istället för att krönas som mästare med ett fullsatt Anfield i ryggen och med mängder av supportrar utanför arenan för att fira, får Premier League-bucklan inför tomma läktare.

En segerparad i staden, likt den efter den säkrade Champions League-titeln förra säsongen, är också långt borta på grund av virussituationen.

Hur säsongen ska slutföras kommer att fortsätta att diskuteras på fredag när Premier League och de 20 klubbarna har planerat in ett möte.


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer