Planerar uppstart redan i maj

Bild till nyheten Planerar uppstart redan i maj
Daily Mail skriver att Premier League kan vara tillbaka i maj - om de får tillåtelse från regeringen, folkhälsomyndigheten och Professional Footballers' Association. Förslaget ska diskuteras på fredagens möte där samtliga 20 klubbar kommer att närvara via länk.

Under de senaste dagarna har det i media spekulerats i hur Premier League-säsongen 2019/20 kommer att avslutas. 

På fredag möts Premier League och de 20 klubbarna för att diskutera de olika förslag som finns på bordet. 

Enligt Martin Samuel och Matt Hughes i Daily Mail är ett förslag att börja spela Premier League-fotboll redan första helgen i maj och att säsongen då avslutas 12 juli.

För att kunna starta upp ligaspelet redan i maj kommer de behöva stöd och medhåll från regeringen, folkhälsomyndigheten och spelarfacket (PFA).

Att Premier League vill se säsongen slutförd 12 juli ska bero på att 16 juli är ett nyckeldatum i avtalet med TV-bolagen. Är inte säsongen färdigspelad innan dess kan rättighetsinnehavarna kräva stora pengar för att avtalet inte fullföljts. Summan som det rapporterats om i engelsk press är enorma £762M.

TV-bolagen sätter nu press på Premier League att fatta ett beslut om säsongens framtid då de tappar stora pengar på den osäkerhet som just nu råder.

Att säsongen startar igen redan i maj ska vara viktigt eftersom att klubbarna då ska få den sista betalningen från TV-bolagen för säsongen och den är vital för vissa klubbars möjlighet att betala ut löner till spelarna.

England är i total lockdown för tillfället, så en uppstart av ligaspelet igen inom den närmsta framtiden kan endast vara möjlig om regeringen stöttar förslaget. Premier League ska dock ha fått indikationer från regeringen att de vill se fotboll tillbaka så snabbt som möjligt - så länge som det inte utgör någon risk för samhället och att det inte tar för mycket av offentliga resurser.

Spelarna måste självklart vara beredda att spela för att säsongen ska kunna dra igång igen, därför är det viktigt att komma överens med PFA i frågan. 

Allt detta kommer med säkerhet att finnas med på agendan under fredagens möte klubbarna emellan.

Källa: Daily Mail, Liverpool.no


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer