– Jag blev helt mållös

Bild till nyheten – Jag blev helt mållös
Utlånade Nat Phillips berättar om den speciella situationen i vintras där han under en kort tid återvände till Liverpool och fick chansen att spela mot Everton i FA-cupen.

Neil Jones, journalist för Goal, har gjort en intervju med mittbacken Nathaniel Phillips som för tillfället är utlånad till Stuttgart. 

I vintras var han dock tillbaka i Liverpool, om än för en väldigt kort stund. 

Phillips höll i december på att förbereda sig inför vinteruppehållet i Tyskland. Ledighet och umgänge med familj och vänner stod på schemat. Då ringde telefonen.

Det var Julian Ward - Liverpools ansvarige för de utlåtande spelarna.

– Jools berättade då att Liverpool hade varit i kontakt med Stuttgart, säger Phillips. 

– Sedan förklarade han planen och frågade mig vad jag tyckte. Det kom som en chock, det gjorde det verkligen.

Planen var att Phillips skulle återvända till Liverpool, träna med A-laget och sedan vara en del av matchtruppen till Merseyside-derbyt i FA-cupen i början av januari. 

– Jag blev helt mållös! Det var ingenting som jag överhuvdtaget hade funderat över, så jag var inte förberedd - men vilken möjlighet. 

När 23-åringen kom till Merseyside var Jürgen Klopp den första att hälsa honom välkommen. 

– Han berättade hur allt hade gått till. Efter matchen mot Salzburg, när Dejan blev skadad, visste de att det skulle kunna uppstå problem på mittbacksfronten, berättar Phillips.

– Han berättade en historia om hur tränarstaben satt i en bil tillsammans och funderade över lösningar och helt plötsligt dök mitt namn upp i hans huvud. Det var så processen startade.

– Det kändes kul att veta att jag inte var bortglömd och att de litade på mig att agera back up under den perioden snarare än att värva någon på transfermarknaden i januari. De tre veckorna jag var där var otroliga.

Unde de tre veckorna som Phillips var tillbaka i den röda tröjan fick han spela en match. Men det var inte vilken match som helst, det var ett Merseyside-derby på Anfield.

Mittbacken var en del av en ung backlinje bestående av Neco Williams, Joe Gomez och Yasser Larouci (efter Milners skada) och ställdes mot formtoppade Richarlison och Dominic Calvert-Lewin.

– Standarden är så väldigt hög. Folk sa att vi var underdogs med tanke på laget som vi ställde upp med, men de spelarna konkurrerar varje dag med de bästa spelarna i världen, så vi visste vad vi var kapabla till.

– Jag kände mig så redo inför uppgiften. Sedan hade jag en något skakig start efter avspark. Jag tänkte för mig själv "det här går inte som jag hoppats."

– Jag kände att supportrarna var lite nervösa efter att jag missat ett par nickar och tacklingar, så jag visste att jag behövde en situation för att vända känslan. Jag gick in i en rejäl tackling mot Richarlison vid sidlinjen och efter det kände jag att jag var inne i matchen. Supportrarna stöttade mig och gav mig självförtroende.

Det blev tillslut en hållen nolla och seger efter Curtis Jones sena avgörande. 

Därefter var han med på bänken mot Tottenham innan han återvände till Stuttgart.

– Det var självklart fantastiskt att vara tillbaka i och runt laget. Ja, man vill vara en del av det, men samtidigt så var det bäst för min utveckling att komma tillbaka hit (Stuttgart).

– Vi visste att mittbackarna (Lovren och Matip) snart skulle vara tillbaka och att jag skulle få mer speltid i Stuttgart.

Phillips menar att perioden tillbaka på Melwood, även om den var kort, var extremt nyttig för honom.

– Att spela mot Everton och träna med världens bästa lag gav mig mycket självförtroende tillbaka. Jag har tagit steg i rätt riktning och har kunnat bygga upp ett momentum.

– Det jag har gjort den här säsongen har helt klart varit bra för mig, men det är viktigt att behålla fokus, ta ett steg i taget och göra saker på rätt sätt, avslutar Phillips.


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer