​VM-liknande läger kan vara lösningen

Bild till nyheten ​VM-liknande läger kan vara lösningen
Enligt The Independent kan Premier League-säsongen komma att slutföras genom att klubbarna, under månaderna juni och juli, spelar matcher i isolerade "VM-liknande" läger. Samtliga 92 återstående matcher skulle då TV-sändas.

Det pågår ständigt spekulationer om hur och när Premier League-säsongen ska slutföras. Officiellt är det kommunicerat att inga matcher kommer att spelas förrän tidigast 30 april, men den generella uppfattningen är att ligaspelet kommer att skjutas fram ytterligare.

The Independents Miguel Delaney rapporterar att Premier League har börjat utforma en plan där klubbarna i juni och juli spelar TV-sända matcher i isolerade "VM-liknande" läger i Midlands och London.

Delaney skriver att de inblandade organisationerna har diskuterat olika förslag under helgen. Förslaget om isolerade läger är ett förslag som klubbarna ständigt återkommer till och som har fått större stöd under de senaste dagarna.

TV-bolagens krav om stora ekonomiska kompensationer om säsongen 2019/20 inte slutförs sätter stor press på klubbarna att hitta en lösning för att spela färdigt matcherna. Förslaget om isolerade läger är positivt ur den aspekten, då det har sagts att samtliga 92 återstående matcher då skulle sändas på TV. Det skulle innebära att ett par matcher spelas varje dag under sommaren.

Den engelska regeringen ska också ha fattat tycke för förslaget då de gillar idén om att befolkningen kan låta sig bli uppslukade av nationalsporten, om de restriktioner som följt på grund av spridningen av Coronaviruset förlängs eller blir ännu hårdare.

För att detta förslag skulle vara möjligt att genomföra skulle varje klubb tilldelas ett hotel där endast spelare och nyckelpersoner i staben får vistas. Inga familjemedlemmar skulle vara välkomna. Det skulle i princip vara som under ett internationellt mästerskap, men med större fokus på att skydda alla inblandade mot att smittas av Coronaviruset. Det är av största vikt att ingen smittas, då ett enda fall av smitta skulle första alla planer.

På grund av vikten att undvika smitta är det därför troligast att evenemanget äger rum i juni och juli snarare än i maj eftersom att det då förväntas finnas tillgång till mer rigorösa testsystem samt att kurvan av smittade förhoppningsvis planats ut.

Enligt Delaney finns det en hel del logistiska utmaningar för att detta förslag ska bli verklighet. Det är inte bara spelare och ledare som måste vara isolerade - även domare, kameramän och andra nödvändiga personer som måste närvara på matcherna måste isoleras.

Det finns även moraliska problem. Sjukvårdare skulle behöva vara på plats på vad som egentligen är ett icke nödvändigt evenemang. Det finns även frågetecken på vad som skulle hända om någon spelare skadas allvarligt med tanke på att sjukhusen med största sannolikhet är under enormt tryck på grund av Coronaviruset.

The Independent skiver att spelarna allt mer börjar inse och acceptera att säsongen kommer att slutföras utan publik på läktarna.

Förslaget ska enligt tidningen ha presenterats redan i början av mars när ligaspelet sköts upp för första gången, men under de senaste dagarna har detta förslag fått större stöd bland klubbarna. 


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer