Säsongen so far: November

Bild till nyheten Säsongen so far: November
November startade med en dramatisk seger mot Aston Villa på Villa Park.

Säsongens elfte Premier League-match slutade med ännu en trepoängare för Liverpool, men segern satt långt inne.

Jürgen Klopps mannar hade stått för en relativt svag insats och såg ut att förlora första ligamatchen för säsongen. Matchuret på Villa Park hade hunnit ticka upp till 87 minuter och hemmalaget var i ledning med 1-0.

Andy Robertson och Sadio Mané såg dock till att vända matchen i dess absoluta slutskede. Robertson nickade in 1-1 och på övertid satte Mané segermålet efter Trent Alexander-Arnolds hörna från höger.

Segern var lagets tionde för säsongen och de röda höll avståndet på sex poäng ned till ligatvåan Manchester City intakt.

Några dagar senare var det dags för Champions League-spel mot Genk. Gini Wijnaldum och Alex Oxlade-Chamberlain såg till att de röda kunde ta en tredje seger i följd i grupp E.

Därefter var det Premier League som gällde igen. Pep Guardiola och Co. kom till Anfield i hopp om att knappa in på ligaledarna.

Liverpool levererade en av säsongens bästa insatser och segrade med 3-1. Fabinho öppnade målskyttet tidigt med ett distinkt distansskott och sedan utökade Mohamed Salah och Sadio Mané ledningen till 3-0.

Bernardo Silvas reduceringsmål i den andra halvleken kom för sent för gästerna som fick lämna Anfield tomhänta.

Efter ett landslagsuppehåll väntade ett tufft bortamöte med Crystal Palace på Selhurst Park.

Sadio Mané gav sitt lag ledningen, men i 82:a minuten såg Wilfried Zaha ut att ha säkrat en poäng för sitt Palace.

Roberto Firmino hade dock andra planer - bara tre minuter senare satte han avgörandet från nära håll. Ännu en gång gick samtliga tre poäng till Liverpool.

Efter segern på Selhurst Park var det dags för hemmamatch igen. Denna gång mot Napoli i Champions League.

Dejan Lovrens 1-1-mål blev poängräddande och nu krävdes minst en poäng i sista gruppspelsmatchen mot RB Salzburg för att de röda skulle ta sig vidare till åttondelsfinal. Det var i matchen mot italienarna som Fabinho ådrog sig den skada som höll honom borta till mitten av januari.

Den sista matchen i november var även den hemma på Anfield. Brighton and Hove Albion sänktes av två nickmål av mittbacksgeneralen Virgil van Dijk.

Det blev lite nerv i slutskedet efter att Alisson Becker fått syna det röda kortet och Lewis Dunk reducerat, men det blev ännu en seger för Liverpool. De tre poängen innebar att laget utökade ligaledningen till hela 11 poäng.

Månadens spelare i Liverpool: Sadio Mané

Månadens mål: Fabinho vs Man City