Bosman-spelare blir kvar säsongen ut

Bild till nyheten Bosman-spelare blir kvar säsongen ut
Enligt The Times kommer FIFA inte tillåta att spelare vars kontrakt löper ut 30 juni lämna sina respektive klubbar om säsongen 2019/20 inte är färdigspelad.

De europeiska storligorna är alla uppskjutna som en konsekvens av Coronavirusets spridning.

I England råder samstämmighet om att säsongen 2019/20 ska slutföras, även om det krävs att matcher spelas under sommaren.

Ett av de största problemen som dykt upp när det gäller planering av säsongsavslutningen är vad som skulle hända med de spelare vars kontrakt löper ut 30 juni, om säsongen skulle behöva förlängas längre än så.

Enligt The Times har FIFA en lösning på den problematiken. Tidningen hänvisar till ett dokument som de kommit över, där FIFA kallar pandemin för en "oförutsedd händelse" som förhindrar att kontrakten uppfylls.

Detta kommer att ge FIFA möjligheten att förhindra spelarna att byta klubb innan ligorna är slutförda - till och med de spelare som redan har färdiga avtal med nya klubbar.

Hur sommarens transferfönster kommer att se ut är det många som funderar över. FIFA har nu skapat en arbetsgrupp som ska fokusera på att hitta lösningar för hur transferfönstret ska utformas.

Totalt är det 66 seniorspelare som har utgående kontrakt i Premier League. I Liverpool gäller det Adam Lallana, Nathaniel Clyne och Andy Lonergan. 


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer