Startar gruppträning via länk

Bild till nyheten Startar gruppträning via länk
Melwood är stängt, men spelarna ska ändå börja träna tillsammans igen.

Melwood har under den senaste tiden varit öppen endast för spelare som behandlats för skador, men på grund av kraftiga restriktioner i England i kampen mot Coronaviruset tvingas även dessa spelare stanna hemma.

Hittills under perioden av hemmaträning har samtliga spelare följt individuella träningsscheman för att hålla sig i form. Nu rapporterar The Athletic att truppen ska börja träna tillsammans. 

James Pearce skriver att Liverpool beslutat att spelarna ska träna tillsammans via videotjänsten Zoom. 

– Managern behandlade detta först som ett landslagsuppehåll där alla spelare fick individuella uppgifter, säger en källa till till sajten.

– Nu är dock planen att dagligen hålla träningar, via smartphones eller TV-apparater, där spelarna utför samma övningar. Detta är en osäker period, men det är viktigt att behålla lagkänslan, kamratskapet och se till att inga spelare känner sig ensamma eller isolerade. 

Manager Jürgen Klopp är i kontakt med spelarna två till tre gånger per dag och data från träningspassen samlas in av analysteamet.

Spelarna har även fått hjälp av sportpsykologen Lee Richardson för att hantera denna ovanliga situation. Näringsfysiolog Mona Nemmer har sett till att spelarna äter rätt. En del spelare, i huvudsak de som bor själva, har till och med fått mat hemskickat.


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer