Säsongen so far: September

Bild till nyheten Säsongen so far: September
Vi fortsätter att blicka tillbaka på denna extraordinära säsong. Efter en perfekt start i augusti, fortsatte framgångarna även i september månad.

Efter säsongens första landslagsuppehåll återvände Jürgen Klopps mannar till klubbfotbollen med en lunchfight mot Newcastle United hemma på Anfield.

Redan efter sju minuter såg Jetro Willems till, genom ett kanonskott i bortre krysset, att ge det svartvitrandiga bortalaget ledningen. 

Sadio Mané såg till att kvittera för de rödklädda, även han med ett skott i bortre krysset. Målet var starten på en vändning som ledde till en 3-1-seger efter ännu ett mål av senegalesen samt ett av Mohamed Salah. 

Roberto Firmino assisterade till de två sista målen. Passningen till Salahs mål var en riktig delikatess. Samarbetet dem två emellan belönades senare med utmärkelsen för månadens mål.

Se samtliga mål från 3-1-segern:

Åtta dagar senare var det dags för match igen. Denna gång på Stamford Bridge mot Frank Lampards Chelsea. 

Trent Alexander-Arnold öppnade målskyttet med en vacker frispark och Roberto Firmino nickade sedan in segermålet till 2-0. Det blev lite nerv i matchens slutskede efter att N'Golo Kanté reducerat för hemmalaget, men de röda höll ut och lämnade London med tre poäng i bagaget.

Segern på Stamford Bridge i highlightsformat:

Den kommande helgen spelade Klopps manskap hem ytterligare tre poäng när de gästade Bramall Lane för ett möte med Sheffield United.

Skönspelet uteblev och matchens enda mål kom till efter en rejäl målvaktstavla av Dean Henderson. Segern innebar att Liverpool nu vunnit sju av sju matcher i ligainledningen.

Hendersons tavla visade sig bli avgörande:

I ligaspelet var det fortsatt idel segrar i september, men i Champions League blev det en tung förlust mot Napoli. Italienarna segrade med 2-0 på sin hemmaplan Stadio San Paolo. 

De röda spelade i ännu en turnering denna månad - Carabao Cup startade med ett möte med MK Dons. Liverpool skickade ut ett ungt lag på planen, fem spelare fick debutera, men tog ändå en säker seger med 2-0. James Milner och Ki-Jana Hoever blev målskyttar.

Vid sidan av planen prisades två röda i september. Virgil van Dijk, Alisson Becker och Jürgen Klopp reste till Milano för att närvara vid FIFA Best Awards. 

Alisson utsågs till årets målvakt och Jürgen Klopp till årets manager. Van Dijk kom tvåa i kategorin årets spelare, tätt efter Lionel Messi. Alisson och Van Dijk kom båda med i FIFA:s världselva.

Månadens spelare i Liverpool i september: Roberto Firmino

Månadens mål: Mohamed Salahs mål mot Newcastle.


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer