– Varit en av våra bästa spelare

Bild till nyheten – Varit en av våra bästa spelare
Fabinho hoppas kunna täcka upp för skadade Jordan Henderson på bästa sätt.

Jordan Henderson skadade sig i Champions League-mötet med Atletico Madrid och förväntas vara borta från spel i ett par veckor till. 

Lagkaptenen har varit en av lagets bästa spelare den här säsongen och blir svår att ersätta, särskilt vad gäller ledaregenskaperna. Det defensiva ankaret Fabinho hoppas dock kunna ta över rollen som ledare på mittfältet i Hendersons frånvaro.

– Hendo har varit en av lagets bästa spelare den här säsongen, helt klart, säger brasilianaren till Liverpoolfc.com.

– Hans insatser har varit väldigt bra och hans närvaro på planen hjälper oss både med och utan boll med tanke på hans attityd. Han är lagkapten.

– Nu måste jag försöka att hjälpa laget med den typen av ledarskap, självklart har vi olika personligheter, men förhoppningsvis kan jag bidra.

– Som jag sa, Hendo har varit en av de bästa spelarna i laget och han kommer att saknas, det är självklart. Detta lag har dock visat att vi, trots att en del viktiga spelare saknats, kan behålla en hög standard.

– Tyvärr var det Hendo som blev skadad den här gången, men det är också en möjlighet för andra spelare att visa att de är redo att steppa upp och göra skillnad.

Att ersätta skadade nyckelspelare är inte alltid lätt, men Fabinho menar att detta Liverpool-lag har lyckats alldeles utmärkt med det under säsongens gång.

– Det är inte lätt för de andra spelarna att vara redo att kliva in och spela på samma nivå som den skadade spelaren, men den här säsongen har insatserna från de spelarna som ersatt den skadade varit fantastiska.

– Alissons skada var den första för säsongen och sedan har jag, Joel och Sadio samt en del andra varit skadade, men laget har fortsatt att prestera på en hög nivå.

– Säsongen är lång och med så många matcher finns det alltid möjligheter för alla spelare att spela. Jag tycker att de spelare som kommit in har tagit vara på chansen och det tyder på att vi arbetar hårt som lag. Vi är ett starkt lag fullt med kvalitet.

Fabinho missade den hektiska jul- och nyårsperioden på grund av skada, men har kommit tillbaka och gjort sju framträdanden sedan dess.

– Sedan jag gjorde comeback har jag fått bra med speltid och de två senaste matcherna spelade jag 90 minuter i, vilket har varit viktigt för mig. När man har varit skadad är det viktigt att återfinna självförtroendet och den fysiska formen och det enda sättet att göra det är genom att spela matcher.

– Det är viktigt för mig att spela och känna att jag hjälper laget. Jag känner självklart att mina insatser kan bli bättre, men jag är nöjd över hur jag presterat under den senaste tiden.

– Jag blev tyvärr skadad i en period där jag presterade på topp. Jag kände mig självsäker och spelade bra, men sådana saker händer inom fotbollen, man måste vara inställd på att allt kan hända. Eftersom att jag blev skadad när jag var i så bra form var jag extra motiverad att ta mig tillbaka så snabbt som möjligt.

– Mitt mål är att ta mig tillbaka till den formen jag var i då för att kunna hjälpa laget så mycket som möjligt, avslutar Fabinho.


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer