– Fokus på ett träningspass i taget

Bild till nyheten – Fokus på ett träningspass i taget
Assisterande tränare Pep Lijnders ger en djupare inblick i hur laget arbetar på träningsplanen för att ständigt vara i bästa möjliga form för att leverera under matcherna.

Under gårdagens pass på Melwood låg fokus på återhämtning efter måndagens match mot West Ham, men övningarna var även designade för att förbereda spelarna inför helgens match mot Watford, det berättar Pep Lijnders i en intervju med Liverpoolfc.com.

– Dagens (onsdagens) träningspass handlar verkligen om oss, vad som gör oss starka. Det är tre dagar efter match så vi fokuserar på vad som ger oss stabilitet.

– En sak, såklart, är presspelet. Men vi jobbar också med snabbt, flödande passningsspel. Fokus på direkthet i våra passningar, det är dagens fokus.

– När det gäller att gå in på detaljer om motståndaren så tar vi det dagen innan match, eftersom att vi har så många matcher. Under det passet ställer vi oss frågan "OK, hur ställer vi upp rent strategiskt? Hur ska va pressa dem?"

– Men redan dagarna innan ger vi spelarna meddelanden som kommer att påverka matchen, men det är inga direkta budskap till spelarna, övningarna bygger på vad vi vill förmedla.

Liverpool har vunnit 26 av 27 matcher i Premier League den här säsongen. Jürgen Klopp och spelarna har otaliga gånger i intervjuer understrukit att de fokuserar på en match i taget för att inte tappa fokus. Lijnders tar det ännu längre.

– Den här gruppen har karaktär nog att bara fokusera på processen, inte på segern. 

– Alla säger att vi tar det match för match, men egentligen är det så att vi fokuserar på ett träningspass i taget.

– Idag (onsdag) är andra återhämtningsdagen för en del av spelarna, så fokus ligger på återhämtning på olika sätt på planen - snabbt kortpassningsspel för att hålla kroppen i rörelse, vilket hjälper återhämtningsprocessen.

– Vi jobbar även med långbollar eftersom att de kommande motståndarna jobbar mycket med andrabollar, så vi måste vara duktiga på att läsa av var bollen kommer och se till att vi snabbt kan få den under kontroll. 

– Vi återhämtar oss på vårt sätt, men vi funderar även på vad som krävs för nästa motståndare. Ju bättre vi pressar, desto mer långbollar kommer att slås, så vi måste verkligen vara bra på att vinna andrabollarna.

– Jag tror verkligen att det blir lättare att anfalla ju bättre du försvarar. I förra matchen var vi inte tillräckligt skyddade, så vi anföll inte på rätt sätt och det var därför som vi fick lov att springa hemåt mycket längre än vanligt för att stoppa deras kontringar. Ju bättre vi anfaller, desto lättare blir det att försvara - det hänger verkligen ihop.

– Om du vill vinna, om du vill gå långt, då måste du dominera allt. Varje del ska göras så bra som möjligt. Vi pratar inte om perfektion, men så bra som vi kan göra det. Att vara dominanta i varje del är något som vi är duktiga på. Om vi måste anfalla så anfaller vi, om vi måste försvara så försvarar vi.

Nederländaren berättar att han verkligen har noterat hur laget har tagit stora kliv i utvecklingen under den senaste tiden.

– Jag har alltid sagt att det lag som startade Champions League-säsongen förra året inte var detsamma som vann det. Laget tog verkligen konstant steg framåt och det gjorde även spelarna på individuell basis.

– Det är såklart något man strävar efter, det är så det borde vara. Detta är bara möjligt eftersom att vi fokuserar på processen varje dag. Vi vinner, men det är logiska resultat med tanke på planerandet och förberedelserna, säger Lijnders.


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer