The Athletic: Werner väntar på LFC

Bild till nyheten The Athletic: Werner väntar på LFC
Timo Werner ska enligt rapporter ha erbjudanden från Manchester United och Barcelona på bordet, men avvaktar i hopp om att Liverpool ska komma med ett kontraktsförslag.

RB Leipzigs stjärnanfallare Timo Werner har under en längre tid ryktas till Liverpool. Under de senaste veckorna har ryktena intensifierats, bland annat på grund av tyskens egna kommentarer.

– Liverpool, de är världens bästa lag för tillfället, sa Werner förra veckan. Han har även sagt att hans spelstil passar in i laget och lovordat Jürgen Klopp.

The Athletic rapporterar nu att Werner redan ska ha fått erbjudanden från Barcelona och Manchester United, men tysken ska avvakta för att se huruvida Liverpool gör en approach eller ej.

Werner, som har gjort 28 mål den här säsongen, ska ha Philippe Coutinhos misslyckade tid i Barcelona färskt i minnet och är väl medveten om att Manchester United har haft en tung period sedan 2016.

Sajten skriver att det finns en utköpsklausul i Werners kontrakt på £51M, men en övergång måste förhandlas fram innan en deadline i april för att klausulen ska gälla. Detta för att ge RB Leipzig mer tid att hitta en ersättare. De skriver också att om Klopp beslutar att han vill ha Werner, så kommer förhandlingarna troligtvis att starta i mitten av mars, vilket de gjorde när spelare som Fabinho och Alisson Becker värvades.

Bayern München är en annan klubb som nämns bland intressenterna, men den tyska giganten ska ha slarvat bort en potentiell affär förra sommaren. Werner var redo för att skriva på för klubben, men då valde de istället att lägga all kraft på att försöka att få Leroy Sané från Manchester City. Detta ska ha upprört Werner rejält och han ska inte längre se Bayern München som ett hett alternativ.

En del hävdar att kvaliteten hos Liverpools fronttrio gör att den 24-årige anfallaren drar sig för att gå till Anfield-klubben då han inte vill slösa bort sina bästa år av karriären som truppspelare. Hans kommentarer efter Champions League-matchen i London tyder dock på en något ödmjukare inställning hos tysken.

– Jag vet att Liverpool har många duktiga spelare och jag måste utvecklas och förbättras för att kunna spela där. Jag har mycket att lära, sa anfallaren.

Det återstår att se om Klopp beslutar sig för att han vill ha Werner, men enligt The Athletic är alltså Liverpool i pole position i kampen om tyskens signatur. Med tanke på att OS och de Afrikanska mästerskapen kan påverka tillgängligheten av spelare som Mohamed Salah och Sadio Mané vore det fullt rimligt att tro att Klopp funderar på att addera en anfallsspelare till truppen i sommar.


12 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer