– Lärt oss av våra misstag

Bild till nyheten – Lärt oss av våra misstag
Gini Wijnaldum tror sig veta varför Liverpool presterar så bra som de för för tillfället.

Liverpool leder Premier League med 22 poäng efter att ha vunnit 26 av 27 matcher den här säsongen. 

Att laget har arbetat ihop under flera års tid är en stor bidragande faktor till framgångarna, enligt mittfältaren Gini Wijnaldum.

– Om vi går tillbaka några år, då gjorde vi misstag. Men vi har lärt oss av våra misstag som vi gjort och jag tror att det är anledningen till att vi gör det så bra som vi gör just nu. Vi har ett lag som spelat tillsammans i flera år och under dessa år har vi lärt oss mycket. Där har du svaret på varför vi är så bra för tillfället, säger nederländaren till Liverpoolfc.com.

Segern mot West Ham i måndags satt långt inne. Det krävdes en vändning i andra halvlek för att de röda skulle ta hem samtliga tre poäng.

– Jag måste säga att vi fick lov att kämpa hårt för den segern och det är vad vi har gjort för att ta oss till den position vi befinner oss i idag, säger Wijnaldum.

Liverpools ytterbackar Trent Alexander-Arnold och Andy Robertson har utvecklats till assistmaskiner. I måndags var det Alexander-Arnold som levererade passningarna till två av målen.

– Det är ett privilegium för oss att ha de två spelarna i laget. Men hela laget bidrar till att vi spelar på det här sättet. Laget är formerat så att de kan anfalla och att de kan göra det med frihet. Det är alltid någon som täcker upp för dem om de tappar bollen, konstaterar Wijnaldum.

– Vi är lyckligt lottade som har dessa två ytterbackar, men de är lyckligt lottade som har oss också.

Nu väntar Watford på lördag.

– Vi vill fortsätta segersviten. Vi vet vad vi kan uträtta och vi vill inte stanna här. Vi vill fortsätta precis som vi har gjort. Vi jobbar väldigt hårt för detta och förhoppningsvis kan segersviten hålla i sig för resten av säsongen.


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer