Carra: Han värdesätts inte högt nog

Bild till nyheten Carra: Han värdesätts inte högt nog
Jamie Carragher menar att Mohamed Salah är underskattad bland Liverpool-supportrarna.

Mohamed Salah gjorde sitt 15:e ligamål för säsongen när han kvitterade mot West Ham under måndagen.

– Jag tycker att Mo Salah anses vara en världsklasspelare bland de på utsidan, men hos Liverpool-supportrarna värdesätts han inte högt nog, sa Jamie Carragher under Monday Night Football.

– Om man jämför antal mål den här säsongen med hans första säsong så är det självklart en dipp, men han skulle aldrig kunna göra 47 mål i en säsong till.

– Jag tycker att Liverpool har sex världsklasspelare. Då pratar jag om målvakten, Trent Alexander-Arnold, Virgil van Dijk, Sadio Mané, Roberto Firmino och Salah. 

– Om du frågar Liverpool-supportrarna om de skulle ha tackat ja till enorma summor för de andra fem så skulle alla svarat nej, oavsett hur mycket pengar det handlar om. Det finns inte en chans att någon vill se Alisson eller Van Dijk såld. Men om du skulle erbjuda £130M för Salah skulle många fundera över det. Enligt mig tyder det på att han inte värdesätts tillräckligt högt.

Den tidigare Liverpool-mittbacken lyfter fram två anledningar till varför han tror att Salah underskattas.

– Han spelar mycket på kanten, vilket innebär att han konstant är markerad när han får bollen. Han är inte lika stark som Mané och inte så smart som Firmino. Så han tappar bollen i många situationer. Därför kan det vara frustrerande att se Salah spela.

– Det råder heller inga tvivel om att han är lite egoistisk. Det såg vi i situationen med Mané tidigare under säsongen. När Salah kommer till en bra position tänker han endast på att göra mål. Ibland kan det vara frustrerande att se.

Siffrorna som egyptiern levererar väger dock upp för de frustrerande delarna, enligt Carragher.

– Jag har spelat tillsammans med yttrar i Liverpool som aldrig gjorde mål. Det kunde spela en hel säsong och bara göra ett mål eftersom att de var så upptagna av att slicka linjen och utmana ytterbackarna. 

– Salah kommer att tappa bollen ofta, men han gör också många mål. Han slår även många assist. Bara Lionel Messi har gjort fler mål och assist än Salah i toppligorna sedan Salah kom till Liverpool.

– En stor fördel med honom är att han aldrig är skadad. Han spelar vecka in och vecka ut. 97 matcher av 012 möjliga har han spelat (nu 98 av 103).

– Ser man till antal minuter per mål kan det finnas andra spelare som har bättre statistik, men om man som manager önskar en spelare som spelar varje vecka, aldrig missar en match och samtidigt levererar, då hade jag satsat på Salah.

– Frågar du Liverpool-supportrarna vem de skulle sälja av de tre där framme skulle alla ha sagt Salah, men när man tittar på siffrorna är jag inte så säker.

– Det har varit snack om att Kylian Mbappe är en drömvärvning för Liverpool. Men det kanske inte är så realistiskt. Det har även pratats om Jadon Sancho, det är troligtvis en realistisk värvning för samtliga topplag i Premier League. Mbappe är världsklass och är nog den som kommer att ta över efter Messi och Ronaldo. Sancho närmar sig världsklass. Jag tror dock att både de spelarna skulle ha haft problem med att nå upp till de siffror som Salah har levererat under två och ett halvt år i Liverpool. Därför måste Liverpool vara försiktiga. Se på siffrorna. Bara Lionel Messi har bättre statistik, avslutar Carragher.

Källa: Liverpool.no


21 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer