​Motiverade laget inför matchen

Bild till nyheten ​Motiverade laget inför matchen
Andy Robertson berättar att Jordan Henderson var i omklädningsrummet och agerade precis som vanligt, trots att han inte kunde spela på grund av sin skada.

Jordan Henderson skadade sig i matchen mot Atletico Madrid förra veckan och förväntas vara borta från spel i cirka tre veckor.

När Liverpool under måndagen tog emot West Ham tvingades de alltså klara sig utan sin lagkapten på planen, men inför matchen manade Henderson på sina lagkamrater som vanligt.

– När din lagkapten inte spelare så märker man det, säger Andy Robertson till The Athletic.

– Hendo är en skicklig ledare. Han var i omklädningsrummet innan matchen och sa några ord. Han betedde sig precis som han brukar göra inför alla matcher. Han var inne i omklädningsrummet efter matchen också.

– Det var härligt att ha honom där. Ingen vill se matcherna från sidlinjen. Ju snabbare han är tillbaka, desto bättre för oss alla.

Robertson berömmer även Alex Oxlade-Chamberlain, som byttes in i den andra halvleken och var en stor bidragande faktor till att Liverpool lyckades att vinna.

– Jag tycker att Ox spelade utmärkt när han kom in. Jag tycker att han förändrade matchen.

– Han drev oss framåt och började att ta avslut. Att en spelare som Ox kan komma in från bänken visar vilken kvalitet vi besitter. Han startade vändningen för oss.

– Man saknar självklart en spelare som Hendo, men vi har en tillräckligt bra trupp för att hantera skador. Förhoppningsvis blir han inte borta allt för länge, för jag tycker att vi framstår som ett bättre lag när han spelar.

Då både Henderson och James Milner inte var med i matchtruppen fick Virgil van Dijk bära kaptensbindeln.

– Det hjälper att ha flera ledartyper. Det är en av anledningarna till att vi gör det så bra för tillfället, säger Robertson.

– Vi har olika ledartyper. Firmino är en av de mest tystlåtna i gruppen, men han är en ledare sett till hur han presterar på planen. Detsamma gäller för Mo och Sadio. De är inte de som pratar mest i omklädningsrummet, men ute på planen leder de laget genom sina prestationer.

– Virg är en naturlig ledare. Han är kapten för sitt landslag och är en av ledarna i omklädningsrummet. Vi eldar på varandra på olika sätt. Vi vet hur vi ska få ut det bästa av varandra.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer