– Förändrade dynamiken i matchen

Bild till nyheten – Förändrade dynamiken i matchen
Jürgen Klopp lyfter fram Alex Oxlade-Chamberlain efter 3-2-segern mot West Ham.

West Ham tog ledningen i den andra halvleken i måndagens match på Anfield. Jürgen Klopp agerade genom att direkt byta in Alex Oxlade-Chamberlain mot Naby Keita.

– Vi behövde någon som kunde förändra matchbilden. Ox kom in och hans första aktion var ett avslut. Skottet gick över, men det var fortfarande ett avslut. Därefter gav han sig iväg på en dribblingsräd och såg till att vi tog oss till en bra position. Han förändrade dynamiken i matchen, säger Klopp om engelsmannens inhopp.

– Det är till stor hjälp om någon tar tag i matchen och för den i rätt riktning.

Tre nya poäng adderas till Liverpools redan stora samling. Nu krävs endast fyra segrar för att säkra ligatiteln, men Klopp behåller fötterna på jorden.

– Den kommande matchen är alltid den svåraste. Så är det. Vi kommer aldrig att se annorlunda på den saken. Det skulle vara väldigt märkligt om vi helt plötsligt började fokusera på de kommande 12 poängen.

– Om vi hade förlorat den här matchen hade alla sagt att vi förlorat två matcher i följd och att vi var under press inför mötet med Watford. De är ett väldigt bra lag.

– Jag såg deras match mot Manchester United och de kunde ha gjort det första målet genom Troy Deeney och hade flera fina målchanser. De spelade väldigt bra när de var här och de kommer att ge allt de har, nu är vi inne i den perioden där alla kämpar om varje poäng.

– Kunde jag önskat mig en bättre position inför de 11 avslutande matcherna? Nej. Jag hade aldrig trott att detta var möjligt, men varje match framöver kommer att vara tuff. Vi förväntas oss inte en enkel match. Ingen kommer att ge oss någonting gratis. Vi måste vara redo att lägga ned ett hårt arbete.

Se Klopps presskonferens här:

Källa: Liverpool.no


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer