Medias reaktion efter segern

Bild till nyheten Medias reaktion efter segern
Segermaskinen fortsätter att hyllas i engelsk media efter ännu en trepoängare mot West Ham. Det höjs dock ett varningens finger för att koncentrationsnivån inte får sjunka på grund av den stora ledningen i ligan om laget vill slåss på flera fronter under säsongsavslutningen.
Paul Gorst, Liverpool Echo

"Klopp uppmanade supportrarna, som samlads igen för att se sitt lag på hemmaplan för första gången sedan 4-0-segern mot Southampton, att skapa en atmosfär som så ofta bidrar till att spelarna höjer sig en nivå."

"Det är en strategi som Liverpool-managern ofta använder sig av. Han vet, mer än någon annan, vad en högljudd atmosfär kan leda till på den här arenan. Med endast 15 poäng kvar för att säkra titeln ombads supportarna återigen att spela en viktig roll."

"Klopps uppmaning besvarades av The Kop och Liverpool besegrade gästerna för att återigen kunna stoltsera med en 22-poängsledning i tabellen."

"Avståndet ned till de andra på 22 poäng är numer nästintill irrelevant - det finns ingen risk att någon kommer ikapp. Liverpool behöver nu bara behålla fokus under de 11 matcher som är kvar och sedan kommer en första Premier League-buckla att lysa upp troféskåpet i sommar."

"Redan nio minuter in i matchen tog Liverpool ledningen genom Gini Wijnaldum och The Kop utbröt i sånger om att vinna ligan. Det är vad detta lag har lag grunden för. I titelrace under tidigare säsonger har sådana konstateranden undvikits på grund av en rädsla att misslyckas. Med tanke på vilken hjärtesorg som följt vissa säsonger är det svårt att inte förstå dem."

"Nu finns det dock inga sådana känslor. The Kop är övertygade. De kommer att vinna ligan. Försök att övertyga dem om något annat."

Jason Burt, Telegraph

"Jublet på Anfield efter slutsignalen, när skadade lagkaptenen gav Alisson en stor kram, sa det mesta när Liverpool tog hem ännu en seger på deras ostoppbara marsch mot Premier League-titeln."

"Segern innebär att det nu endast krävs fyra segrar till för att Liverpool ska vinna en ligatitel för första gången på 30 år. Segern innebar även, som så många gånger tidigare i denna extraordinära säsong, att de tog sig upp på rekordnivå."

"Liverpool har vunnit 18 ligamatcher i följd och tangerar därmed Man Citys ligarekord. De tangerade även ett klubbrekord från 1972 genom att ta sin 21:a raka hemmaseger i ligaspelet."

"Hemmaborgen står fortfarande pall, men denna gång skakade det i väggarna. Motståndarna gav inte upp och med när skylten visade upp fem minuters tilläggstid valde Klopp att byta ut matchvinnaren Sadio Mané mot Joel Matip."

"Det var dock ett annat byte som gjorde störst skillnad. Alex Oxlade-Chamberlain kom in och gav Liverpool den energi och kraft som hjälpte laget att - ännu en gång - hitta ett sätt att vinna."

"Endast fyra segrar kvar för Liverpool. 'Nästa match är alltid den tuffaste' sa Klopp. På lördag väntar Watford på bortaplan. 'Om vi hade förlorat ikväll hade alla sagt att vi hade två förluster i rad och att vi var under press, Watford är riktigt duktiga... Kunde jag ha önskat mig en bättre position inför de avslutande 11 matcherna? Nej. Men jag förväntar mig ingen enkel match.' Detta var verkligen ingen enkel sådan."

Dominic King, Daily Mail

"Jürgen Klopp skakade på huvudet och muttrade för sig själv efter att Liverpool tappat bollen."

"Det var i den 30:e minuten i en match som Liverpool förväntades vinna relativt enkelt, men allt stod inte rätt till och Klopp kände det. Laget spelade lite långsammare än vanligt, publiken var ovanligt tyst och ljudet från läktarna kom från de ditresta bortasupportrarna."

"Arenor kan inte brinna av intensitet hela tiden, såklart, men det var en noterbar skillnad i atmosfären på Anfield jämfört med hur det brukar vara. Lite extra konstigt var den dämpade stämningen med tanke på att laget har ena handen på det pris de väntat på i 30 långa år."

"Kanske är inte resultatraden -WWWWWWWWWWWWWWWWWW - hjälpsam för Liverpools säsong i stort. När man vinner så ofta kan det kanske hända att det leder till att man förlorar den där lilla extra gnistan."

"Tänk på det: Liverpools sjätte Champions League-titel förra säsongen, assisterades av Manchester City. De två största lagen i ligan gick en tät kamp och pushade varandra till nya nivåer."

"Hade Liverpool varit kapabla till att köra över Bayern München på Allianz Arena, krossa Porto över dubbelmötet och sedan trolla fram den mest fantastiska vändningen mot Barcelona om de inte var i den rätta mentala zonen, som de tvingades att vara eftersom att de försökte att hänga med City i ligaspelet? Det är tveksamt."

"Jürgen Klopps Liverpool är aldrig bättre än när de jagar någonting med full kraft. Matchen ikväll var ett första tecken på att den stora ledningen ledde till en liten sänkning av koncentrationsnivån. Under den första timmen saknades gnistan i allt de gjorde."

"De klarade av utmaningen i slutändan, men tanken slog en om hur nästa tuffa utmaning ska hanteras."

"Liverpool är 12 poäng ifrån en ligatitel, vilket är otroligt med tanke på att det är februari fortfarande. Den här insatsen visade dock att det finns utrymme för förbättring. Klopp vet om det mer än någon annan."


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer