Trent om inläggstekniken

Bild till nyheten Trent om inläggstekniken
Trent Alexander-Arnold förklarar hur han tänker kring sina framgångsrika inlägg från högerkanten.

Liverpools unge högerback var en av planens bästa spelare när West Ham besegrades hemma på Anfield under måndagskvällen. 

Alexander-Arnold slog inlägget till Gini Wijnaldums 1-0-mål och såg till att Sadio Mané kunde avgöra matchen i öppet mål i 81:a matchminuten.

De två assisten innebär att engelsmannen levererat 12 assist på 27 ligamatcher denna säsong. Efter matchen fick han en fråga om huruvida han specifikt söker efter en lagkamrat när han slår ett inlägg eller om han söker efter farliga ytor.

– Det är lite blandat, konstaterade Alexander-Arnold i Sky Sports-intervjun.

– Ibland när man får bollen och tänker att man ska slå ett inlägg så är det viktigt att titta upp och se om någon är i straffområdet och kan ta löpningarna och sedan handlar det om att slå in bollen på rätt yta - då kan anfallarna attackera den.

– Det var just det jag försökte att göra idag, jag försökte att slå in bollar i straffområdet och när man får lite tid ute på kanten känns det extra bra att försöka slå in fina inlägg. Jag försöker att göra allt jag kan för att hjälpa laget.

Liverpool vände ett underläge till en 3-2 och tog därmed sin 18:e ligaseger i följd.

– Vi kände att vi dominerade matchen men det är så fotboll ser ut ibland, vi gav dem två chanser, sa högerbacken.

– De gjorde mål på en fast situation. De fasta situationerna var nog deras bästa chans att göra mål idag, så det är något vi måste fundera över. Men vi dominerade matchen och försökte att skapa så många målchanser som möjligt. Vi är glada över segern, det är det viktigaste. 


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer