Rapport: 18:e raka – Mané återigen hjälte

Bild till nyheten Rapport: 18:e raka – Mané återigen hjälte
Ska Liverpool förlora en ligamatch? Tanken slog nog många supportrar när Fornals satte 2–1 till West Ham i början av den andra halvleken. Salah och Mané klev dock fram och vände till ännu en seger – 18:e raka i ligan.
FÖRSTA HALVLEK

Liverpool fick en drömstart när Gini Wijnaldum nickade in 1–0 i den nionde matchminuten. Trent Alexander-Arnold stod för assisten – hans elfte för säsongen. 1–0:

West Ham svarade direkt genom Diop. Den reslige mittbacken nickade in kvitteringen på hörna i den tolfte minuten. 1–1:

Efter en kvart spelad fick Mohamed Salah läge att återta hemmalagets ledning när han provade avslut i straffområdet. Hammers-målvakten Fabianski tippade skottet till hörna.

Därefter dröjde det ytterligare en kvart till nästa chans för Liverpool. Alexander-Arnold kom upp på sin högerkant och slog till. Engelsmannen träffade dock inte mål.

Samme Alexander-Arnold hade en frispark som styrdes precis utanför i den 41:a minuten. På den efterföljande hörnan var van Dijk nära att sätta 2–1. Hans nick gick i ribban.

ANDRA HALVLEK

Matchens andra halvlek startade på samma sätt som den första – med mål efter nio minuter. Men det var inte hemmalaget som nätade. Inhoppande Fornals satte dit 1–2 för West Ham, som inte vunnit i ligan sedan nyårsdagen, i den 54:e minuten. 1–2.

Liverpool satte tryck direkt efter baklängesmålet. I den 61:a minuten testade Alexander-Arnold från distans men Fabianski räddade till hörna.

Drygt fem minuter senare stod Hammers-målvakten för en jättetavla. Robertson serverade Salah fritt läge i straffområdet men egyptierns direktavslut såg ut att vara för löst och för rakt på. Då tappade Fabianski in bollen snöpligt mellan benen. 2–2.

I den 74:e minuten dansade bollen på Fabianskis mållinje när målvaktens retur nådde Firmino på den bakre stolpen. Firmino nickade bollen i stolpen.

Efter hårt tryck kom äntligen ledningsmålet. Sadio Mané klev, precis som mot Norwich förra helgen, fram som matchvinnare när han la in bollen i öppet mål i den 81:a minuten. Alexander-Arnold assisterade. 3–2.

Mané såg ut att göra sitt andra för kvällen när han återigen slog in bollen i öppet mål, återigen assisterade av TAA. Men målet dömdes bort för offside.

Istället var det nära 3–3 slutminuterna när Bowen blev fri med Alisson som läste chippen och räddade till hörna.

Liverpool höll undan och vann, vilket innebär att man tangerar Manchester Citys rekord på 18 raka ligasegrar och Shanklys rekord på 21 raka hemmasegrar i ligan.