Gerrard: Måste vara tillräckligt bra

Bild till nyheten Gerrard: Måste vara tillräckligt bra
Steven Gerrard är väl medveten om att han måste bevisa sina kvaliteter som manager för att överhuvudtaget vara aktuell för tränarjobbet i Liverpool i framtiden.

Steven Gerrard, som för tillfället är manager för Rangers i Skottland, är en av de namn som nämns allra oftast när det talas om en möjlig ersättare till Jürgen Klopp den dag tysken lämnar klubben.

Gerrard tror dock att måste bevisa mycket mer på tränarbänken innan han blir aktuell för ett sådant uppdrag.

– Jag förstår varför jag nämns som en möjlig kandidat att ta över efter Klopp, eftersom att jag var lagkapten i klubben under så lång tid och många Liverpool-supportrar skulle tycka om att jag återvände till klubben, säger engelsmannen till Daily Mail.

– Jag är tillräckligt smart för att förstå att man först och främst måste vara tillräckligt bra för att få en sådant jobb. Ägarna måste tro att du är rätt man för uppdraget.

– Låt oss säga att Klopp vinner Premier League och Champions League och lämnar klubben eftersom att han känner att han inte kan ta dem högre upp. Då kommer ägarna inte att välja mig om jag bara är den 20:e bästa kandidaten.

För att bli redo för ett jobb av sådan dignitet krävs erfarenhet och självförtroende.

– Ingen har frågat mig om jag tycker att jag behöver två eller tre andra managerjobb först. Om jag skulle få chansen i Liverpool vill jag vara så väl förberedd jag kan. Man kan inte planera allt säsong för säsong. Om saker går snett kan man stå utan jobb inom loppet av några månader. Det är så det fungerar inom denna bransch, men det vet man om när man tar jobbet.

– Jürgen Klopp berättade förut att han testade sig fram i två år innan han fick självförtroende som manager. Det var precis det jag gjorde när jag var i Liverpools juniorlag. Jag trodde inte att jag var färdiglärd när jag kom till Rangers. Om jag är redo för Liverpool-jobbet nu? Det är jag troligtvis inte.

Källa: Liverpool.no, daily mail.


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer