Klopp om transferstrategin

Bild till nyheten Klopp om transferstrategin
Jürgen Klopp menar att lagets fina prestationer gör det både enklare och svårare att locka till sig rätt spelare till klubben.

Spekulationerna om hur Liverpool kommer att agera på transfermarknaden i sommar är i full gång. 

Timo Werner, en av de spelare som allra flitigast placeras i Liverpool, har nyligen kallat de röda för det bästa laget i världen. Manager Jürgen Klopp är inte helt tillfreds med att laget får epitet världsbäst, men förstår samtidigt att en sådan hög status underlättar arbetet för att värva spelare.

– Jag förstår det inte riktigt. Det är härligt när folk säger det, det är ju bättre om de säger så än om de skulle säga att vi är sämst i världen, såklart, säger Klopp till Independent.

– Det är lättare om spelare ser på laget på det sättet. Det är lättare att starta diskussioner med spelare om de ser på laget som framgångsrikt. Men å andra sidan är det också en svårare situation eftersom att spelarna börjar ställa frågor som "var och när ska jag spela?"

– Vi måste ha spelare som vill vara en del av detta, som vill kämpa för en plats och ta nästa steg tillsammans med oss. De måste vilja utvecklas och förbättras hela tiden, så är det. Vi har en trupp av med sådana typer av spelare, så om någon vill ansluta till oss måste de ha samma typ av attityd.

– Det är inte ett lätt CV att skriva. Snittåldern i laget är bra för tillfället. Om två eller tre år kanske det ser annorlunda ut, men just nu är det hur bra som helst. Det beror lite på vad man vill göra - är spelarna i bra ålder för att sälja? Troligtvis inte. Men är det en bra ålder för prestationer av hög klass? Ja. Det finns mycket som vi måste tänka på. Det är en intressant period.

Förra sommaren var en lugn sådan för Liverpools del.

– Förra sommaren hämtade vi in Sepp, Harvey och Adrián. Folk var inte nöjda, de ville att vi skulle värva mer på grund av diverse anledningar. Vi måste se till att vi fattar rätt beslut igen. Det hänger inte enbart på oss, det beror också på hur marknaden ser ut och sådana saker.

– Det är inte så att vi är kommer att kasta oss in för att värva det första bästa vi ser. Vi vill ha rätt spelare, inte bara värva för värvandets skull.

Klopp är väl medveten om att lagets prestationer under de senaste åren har gjort klubben till en slutdestination hellre än bara ett steg på vägen mot det slutliga målet.

– För en del spelare så förstår jag att det är svårt att säga nej om Barcelona eller Real Madrid ringer. Ser man till hela världen så är Liverpool en klubb i den absoluta toppen, men i Sydamerika och den delen av världen är de två andra klubbarna lite mer kända, vilket är rimligt med tanke på språket och kulturen.

– Det är just därför som ett samtal från de klubbarna skulle kunna skapa problem, men utöver dem så finns det inte direkt 500 klubbar som kan köpa spelare från oss.


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer