– Fungerar inte utan en Hendo-typ

Bild till nyheten – Fungerar inte utan en Hendo-typ
Steven Gerrard pratar gott om sin tidigare lagkamrat Jordan Henderson.

Jordan Henderson hade en tuff uppgift när han skulle ta över lagkaptensbindeln i Liverpool efter Steven Gerrard. 

Trots massiv kritik under de första åren fortsatte Henderson att kämpa och belönades i slutet på förra säsongen med att få lyfta Champions League-bucklan i skyn.

Steven Gerrard öser beröm över sin tidigare lagkamrat.

– Jag värdesatte Jordans styrka och fysiska form när jag tränade tillsammans med honom. En del spelare spelar för sig själva. Jordan gör de jobbiga löpningarna, kämpar om andrabollar, löper 12 eller 13 kilometer på lördagen och onsdagen, om och om igen, säger Gerrard till Daily Mail.

– Lag på Liverpools nivå kan inte fungera utan spelartyper som Jordan Henderson.

Gerrard är säker på att Henderson kommer att leda laget till en första ligatitel på 30 år.

– Det är uppenbart att han kommer att bli en Premier League-vinnare. Jag ser på honom och känner att han verkligen är värd det.

Den tidigare lagkaptenen vill inte ta åt sig någon ära för Hendersons utveckling.

– Han har det rätta självförtroendet nu. Han har lyft Champions League-bucklan i skyn. Jag förtjänar inte någon som helst ära för det, han har gjort allt på egen hand.

– Jag minns ett samtal med Jordan i LA för ett bra tag sedan, då var han osäker på huruvida han skulle bli kvar i klubben eller ej. Jag minns att jag sa till honom att han inte skulle ge upp i Liverpool och att allt skulle bli bra. Jag visste vad han kunde och jag visste att han kunde ta sig till den nivån. Det är sådant man vet med vissa personer.


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer