Sterling: Vi har inte behandlats med samma respekt som Liverpool

Bild till nyheten Sterling: Vi har inte behandlats med samma respekt som Liverpool
De senaste två säsongerna har Manchester City plockat hem PL-bucklan. Ändå har det varit Liverpoolspelare som vunnit Player of the Year. Det menar Raheem Sterling beror på att City inte har behandlats med samma respekt som Liverpool.

Raheem Sterling tycker i en intervju med spanska AS inför CL-åttondelen mot Real Madrid att det är märkligt hur ingen från hans lag har vunnit PFA Player of the Year. 

Två raka ligatitlar har klubben tagit – men båda säsongerna har det individuella priset för ligans bästa spelare gått till Liverpoolspelare. Först Mohamed Salah, sedan Virgil van Dijk. 

Dessutom gick utmärkelsen till Luis Suarez 2013–14 och när City vann titeln 2011–12 var det Robin van Persie som utsågs till ligans bäste. 

– Förra säsongen när vi vann allt inhemskt var det ingen av oss som vann priset och det talar för sig själv, säger Sterling och fortsätter: 

– Utmärkelsen gick till en Liverpoolspelare som hade en fantastisk säsong men jag tittar tillbaka på tidigare säsonger och till och med när Yaya Toure gjorde 20 mål från sin mittfältsposition vann han inte Player of the Year. 

Engelsmannen, som lämnade Liverpool för City sommaren 2015, pekar också på Citys argentinske anfallare. 

– Aguero har varit i klubben i över sju år och har gjort otroliga mål under den tiden, men ingen Cityspelare har vunnit priset. 

Även denna säsong kommer utmärkelsen gå till någon på den röda sidan av Merseyside, om man ska tro Sterling. 

– Liverpool kommer vinna ligan i år och en av deras spelare kommer vinna priset. Vi vann ligan fyra gånger men vi blev inte behandlade med samma respekt. 

Källa: as.com, thisisanfield.com


22 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer