Cain om seniordebuten

Bild till nyheten Cain om seniordebuten
Jake Cain berättar om sin seniordebut för Liverpool. – Att spela på Anfield var otroligt, säger den unge engelsmannen.

18-årige Jake Cain startade säsongen tillsammans med U18-laget, flyttades upp till U23 i december och i januari fick han göra sin seniordebut när Shrewsbury besökte Anfield i FA-cupens fjärde runda.

I en intervju med Liverpoolfc.com berättar Cain om hur tankarna gick i starten av säsongen.

– Jag hoppades bara att jag skulle behålla min plats i laget och bygga vidare på förra säsongen som jag tycker var bra för min del. Jag tänkte att jag kanske skulle få några chanser med U23 för att få större utmaningar, säger mittfältaren.

– Vid jul så flyttades jag upp till U23, vilket var väldigt bra för min del. Jag är lite besviken över att lämna mina vänner i U18, men det var ett bra steg för mig.

Bara några veckor efter att ha flyttas upp till U23 stod det klart att de skulle spela seniorernas omspel i FA-cupen mot Shrewsbury. 

– Vi hade några träningar på Melwood och jag var i startelvan på träning, så jag tänkte "förhoppningsvis får jag chansen". Sedan fick jag lyckligtvis chansen och det var otroligt. 

U23-spelarna fick uppleva hur seniorspelarna har det när det vankas match på Anfield.

– Det var galet. Supportrar väntade på oss vid laghotellet, det var surrealistiskt. Det var en försmak av hur det är att vara i seniorlaget vilket gav extra motivation att arbeta hårt varje vecka. 

– Att sätta sig på spelarbussen, åka mot Anfield och se alla supportar, det var otroligt. Att så många människor kom för att se oss spela - vi kan inte tacka dem nog.

Det var ett fullsatt Anfield som mötte spelarna när de vandrade ut på gräsmattan.

– Det var otroligt. Min kropp frös till när jag tittade runt och såg alla supportrar sjunga "You'll Never Walk Alone". Efter matchen ville jag inte lämna planen. Det var helt fantastiskt, jag kunde inte tro mina ögon. Att se alla glada supportrar applådera åt oss, det var otroligt.

Juniorerna vann som bekant med 1-0 och tog laget vidare till femte rundan av FA-cupen.

– Vi var självsäkra inför matchen och hade en tro på att vi kunde slå Shrewsbury Town. Jag tycker att vi var det bättre laget den kvällen och vi förtjänade att vinna, men vi hade aldrig tänkt tanken att vi skulle förlora.

Med seniordebuten avklarad ser Cain fram emot att fortsätta att utvecklas i väntan på nästa möjlighet.

– Detta är bara början för mig. Man måste fortsätta att jobba hårt och vänta på nästa möjlighet som man får. Det är viktigt att jobba hårt varje dag på träning. Jag har inte lyckats, ingen av oss har det, vilket vi vet om.

– Nu vill jag fortsätta att spela matcher med U23-laget för att fortsätta att utvecklas. Jag vill göra fler mål och assist, men det viktigaste är att laget spelar bra och vinner. Det är något jag vill vara en del av.


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer