– Vi är som en familj

Bild till nyheten – Vi är som en familj
Gini Wijnaldum berättar om hur sammanhållningen i spelartruppen bidrar till de fina resultatet på planen.

Liverpool flyger fram i Premier League för tillfället och har ännu inte förlorat en enda match i ligaspelet. De har sprungit ifrån sina konkurrenter och kommer allt närmare en efterlängtad ligatitel.

Gini Wijnaldum menar att sammanhållningen i truppen är så bra den kan bli.

– Vi har spelat tillsammans i några år nu, så vi känner varandra på riktigt. Vi har en spelargrupp där alla är vänner. Vi är som en familj, säger mittfältaren till Liverpoolfc.com.

– Ibland måste man vara ärlig och kanske säga något som en person kanske inte vill höra, men det hjälper oss att bli ett bättre lag. Vi förväntar oss att var och en av oss ger 100 procent och som lag måste vi se till att det är så.

– Vi är ärliga med varandra - det hjälper oss att bli så bra som möjligt.

Trots en ligaledning på 22 poäng finns det inget som tyder på att spelarna skulle tappa fokus, enligt Wijnaldum.

– Ingen här skulle säga att det är svårt att hålla fokus på en match i taget. Alla vill göra det här så bra som möjligt. 

– Vi har även en manager som får oss att ha båda fötterna på jorden hela tiden. Det här laget vill bli så framgångsrikt som möjligt och för att det ska ske måste alla vara 100 procent koncentrerade och ge allt.

– Även utanför planen när man behöver rehabilitera eller behandlas, så vill alla göra det så bra som möjligt. Det hjälper oss att hålla oss i toppform. Jag tror att anledningen till att vi presterar som vi gör är att alla hela tiden vill utvecklas och göra det ännu bättre.

Nederländaren understryker vikten av att inte tänka längre fram än på nästa match, en mentalitet som har hjälpt laget till den position de befinner sig i idag.

– Det gäller att ta en match i taget och att ge allt i varje match, sedan får man se vad som händer. Vi tänker inte så mycket på resultat och så.

– Vi tänker mest på matchen - gör vi vårt bästa har vi störst chans att vinna den.

– Det har fungerat väldigt bra så här långt. Förhoppningsvis kan det fortsätta så hela vägen.

– Det är väldigt tufft, men å andra sidan så är det något vi njuter av eftersom att det går så bra. Resan mot målet blir behagligare eftersom att vi vinner matcher. Fokus på träning, ta en match i taget och inte tänka för långt framåt, det är vad som har fungerat för oss så här långt.

På måndag väntar ett möte med West Ham.

– Det kommer att bli en tuff match. När vi spelade mot dem på bortaplan var det tufft - de backade hem och gjorde det svårt för oss att spela vår typ av fotboll. Jag tror att de kommer att göra samma sak igen, avslutar Wijnaldum.


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer