– Skillnaden kunde inte vara större

Bild till nyheten – Skillnaden kunde inte vara större
Jürgen Klopp menar att det är orättvist att jämföra Takumi Minaminos första tid i Liverpool med tidigare lagkamraten Erling Braut Hålands succéstart i Borussia Dortmund.

Takumi Minamino och Erling Braut Håland lämnade båda RB Leipzig i januari. Japanen värvades av Liverpool för £7,25M medan norrmannen köptes av Borussia Dortmund för £17M.

Håland har fått en succéstart på sin tid i Tyskland med 11 mål på sju framträdanden. För Minamino har det gått lite tyngre då han fortfarande anpassar sig till sin nya omgivning.

Jürgen Klopp menar dock att spelarnas situation inte alls går att jämföra.

– Skillnaden kunde inte ha varit större. Erling Håland gjorde ett perfekt val i Dortmund, Taki gjorde ett perfekt val i Liverpool, säger Klopp till Telegraph.

– Dortmund behövde en anfallare. Alla sågar Man United för att de inte värvade honom, men vi skulle inte heller kunna värva honom. Så är enkelt är det. Han ville till ett topplag så snabbt som möjligt, med en plats ledig - Borussia Dortmund.

– Det var perfekt tajming. Jag hoppas att alla vet hur mycket kärlek och respekt jag känner för folket i Dortmund, men det är inte så att de gjorde den perfekta approachen och gjorde si och gjorde så, det handlade mer om att de var där, hade en plats ledig i anfallet, så "låt oss köra på detta, du är 19 år, vill spela i Champions League, i toppen av Bundesliga, nu kör vi". Inget annat lag hade någon chans, det är jag ganska säker på, oavsett vad någon säger.

För Minaminos del kan han finna ett lugn i att tidigare nyförvärv till Liverpool, som Andy Robertson och Fabinho, spenderade den första tiden i klubben på träningsplanen för att anpassa sig till Klopps spelsystem.

– Det är en helt annan situation för Taki här. Det är fullt normalt. Vi har inga problem för tillfället och ingen ledig position i anfallet, men vi behöver ha en möjlighet att rotera, säger Klopp.

– Taki ger allt han har. Just nu är det så att han, även om han inte skulle erkänna det själv, vill göra vad han tror att vi vill se av honom, medan vi vill se honom spela så naturligt som möjligt.

– Vi behöver lite tid och det kan hända att man tappar lite i kvalitet under den perioden innan man kämpar sig tillbaka till sin högstanivå.

– Han vet hur jag ser på det och hur jag tänker kring spelare som haft liknande problem tidigare. Allt är bra med honom, han tränar väldigt hårt, men detta är en situation som man inte kan jämföra med Hålands.


7 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer