– Han gjorde ett otroligt jobb

Bild till nyheten – Han gjorde ett otroligt jobb
Ian Ayre, tidigare VD i Liverpool, berättar att Sir Kenny Dalglish spelade en mycket viktig roll i att klubben kom på rätt köl igen efter en kaosartad period.

Ian Ayre var anställd av Liverpool FC under perioden 2007-2017 och var därmed i klubben både under George Gillet och Tom Hicks ledarskap och de nuvarande ägarna FSG.

Ayre lämnade klubben 2017 och sedan dess följt laget som supporter.

– Det kapitlet är över. Det var en av de bästa perioderna i mitt liv och jag är tacka och stolt över min tid där, men nu är jag bara supporter. Jag älskar att se dem, älskar att se vad de gör och vad de uppnår, säger Ayre till Goal.com.

– Nu kan jag stå i baren och svära framför TV:n! Men det blir inte många svordomar nu för tiden eftersom att de presterar på en otrolig nivå.

Engelsmannen var i klubben när Jürgen Klopp kom från Borussia Dortmund, men han menar att starten på resan tillbaka mot toppen skedde när Sir Kenny Dalglish tog över.

– Jürgen är otrolig. Jag är hans största supporter och hämtade honom till klubben, men förvandlingen på managersidan startade med Kenny Dalglish.

– Vi hämtade tillbaka Kenny för att stabilisera situationen när det var kaosartat. Han är en unik i det sätt han kan få alla enade på kort tid. Han gjorde ett otroligt jobb. Han ledde oss till två finaler under sitt första år och utvecklade sig till en manager som kände till spelet väl och kunde använda och utveckla unga spelare.

– Sedan kom Brendan in, gör ett strålande jobb och tar oss till en andraplats. Han basar över laget ända till Jürgen kom in, som är ett fenomen. Ingen av dessa saker skedde över en natt. Vi hade en plan och den planen följde vi.

Ayre understryker vikten av långsiktigt tänk och planerande. 

– På planen, om man ser på det lag som spelar ju, skulle jag tippa på att det är sex eller sju spelare som har varit med på resan sedan jag var där, som Jordan Henderson till exempel. Det finns andra som kom in under den tiden så som James Milner, Sadio Mané och Roberto Firmino,

– Tanken om att någon bara kan ta över en klubb på den nivån och förvandla den helt med två eller tre spelare, den köper jag inte. Man måste ha ett system och en process och bygget måste ske både på och utanför planen.

Källa: Liverpool.no, Goal.com


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer