Galen vändning för Gerrards Rangers

Bild till nyheten Galen vändning för Gerrards Rangers
Europa League var tillbaka under torsdagskvällen - Steven Gerrard ledde sitt Rangers till en vändning från 0-2-underläge till 3-2-seger mot Braga och Simon Mignolet stod för en assist i Club Brugges kryssmatch mot Manchester United.

Rangers mötte under torsdagen Braga i Europa Leagues första utslagsrunda.

Det var ett formstarkt Braga, med nio segrar på de tio senaste matcherna, som kom till Ibrox. Portugiserna tog kommandot i matchen och efter timmen spelad hade de gått upp i en tvåmålsledning.

Med knappa 20 minuter kvar av matchen startade Steven Gerrards manskap vad som skulle bli en otrolig vändning till seger. Ianis Hagi, Gheorge Hagis son, reducerade, Joe Aribo kvitterade och i den 82:a minuten slog Hagi till igen med en fin frispark till 3-2.

Som spelare har Gerrard varit med om många fantastiska vändningar och nu har han även fått uppelva en från tränarbänken!

Mignolet med assist mot United

En annan ex-röd spelare som var i aktion under torsdagskvällen var Simon Mignolet. Club Brugge tog emot Manchester United hemma på Jan Breydelstadion.

Matchen slutade 1-1, men det anmärkningsvärda var att Mignolet stod för assisten till hemmalagets 1-0-mål. Belgaren sköt en lång inspark mot anfallaren Emmanuel Dennis som rann igenom försvaret, Romero i United-målet kom ut på mellanhand och Dennis kunde lobba bollen i mål.

Mignolet blev den första målvakten att göra en assist i Europa League sedan 2015. En annan målvakt som gjort en assist mot Manchester United denna säsongen är ingen mindre än Alisson Becker, som gjorde det i Liverpools 2-0-seger i Premier League.