Medias reaktion - Simeone vann den taktiska duellen

Bild till nyheten Medias reaktion - Simeone vann den taktiska duellen
Diego Simeone rosades i engelsk press efter att han lett sitt Atletico Madrid till en seger mot Liverpool.
Neil Jones, Goal

"Simeone tog rollen som ledare, eller cirkusdirektör skulle man även kunna kalla det. Han trissade upp publiken till extas med sin outtömliga energi och vilda gester i det tekniska området. Han måste ha bränt fler kalorier och löpt längre än några av spelarna."

"Atletico fick in ett tidigt slag i Liverpools rustning, gick ned på defensiven och absorberade Liverpools slag. De är ett lag som älskar att försvara, som är stolta över organisationen och tuffheten i laget. De skällde och bet, de klöste och löpte, de föll och skrek, få lag gör det bättre."

"I de 12 senaste slutspelsmatcherna på hemmaplan under Simeone har de endast släppt in två mål och de fortsatte på den inslagna vägen. Liverpool försökte och försökte, men lyckades inte ta sig förbi. Klopps lag lyckades inte att skjuta ett enda skott på mål under 90 minuter, något som endast hänt en gång tidigare under hans 251 matcher."

"Det var ett vilt firande från hemmalaget efter slutsignalen. Det var ett ärevarv runt arenan som tränaren kallade ett 'tack'. Liverpool såg det annorlunda, 'de firade som att de vunnit dubbelmötet,' sa Andy Robertson, 'det är inte över ännu. Välkomna till Anfield.' sa Klopp."

"Detta var helt klart en ovanlig känsla för Liverpool. De förlorar inte ofta och de gillar definitivt inte känslan. De är laget som alltid hittar ett sätt att vinna, men det gjorde de inte här."

"Nu behöver de att alla är på topp om tre veckor. Det innefattar tränare, spelare och supportrar. Om denna matchen visade någonting så var det vilken kraft en atmosfär har. Er tur, Anfield."

Paul Gorst, Liverpool Echo

"Liverpool har varit på Wanda Metropolitano tidigare, då var det fullt av röda glada supportrar som sjöng 'Allez Allez Allez' när slutsignalen löd. Till skillnad från den kvällen i juni när sjätte Champions League-titeln säkrades, var det inte de med Liverpool-sympatier som jublade när matchen var över. Denna gång var det Diego Simeone som tillsammans med sina spelare kunde fira."

"Den passionerade argentinaren tog oss tillbaka i tiden och producerade en metodisk avstängning av ett Liverpool-lag som vanligtvis presterar som världens bästa lag."

"Det är väldigt sällan som de rödklädda har haft så stora problem med en defensiv. Simeone kommer att få flera samtal av Premier League-managers under onsdagen som vill fråga om hemligheten."

"Laget som alltid hittar ett sätt att vinna på brukar vanligtvis mala på tills de hittar en väg till segern, fick i denna match en lektion av Simeones mannar."

"De förlorade den taktiska duellen och undra om de inte förlorade den fysiska också och åkte på sin andra förlust för säsongen. Allt är dock inte över - detta resultat är långt ifrån katastrofalt - men Anfield måste ännu en gång vara på sitt bästa humör 11 mars."

Sam Wallace, Telegraph

"Det tog bara några minuter innan tempot i matchen sänktes av Atletico på alla möjliga sätt. En irriterad Trent Alexander-Arnold sa till fjärdedomaren att bollkillarna måste se till att få ut bollarna på planen snabbare. Det var medicinsk behandling vid var enda sammanstötning."

"Från sin plats vid sidlinjen tittade Klopp mot Simeone, som han hade hyllat inför mötet, och funderade på om hur han hade glömt hur irriterande den mannen som kallas 'El Cholo' kan vara. Irriterande eller inspirerande, oavsett hur man ser det: Simeone fick Liverpool precis dit han ville."

"Efter matchen var Klopp tydlig med att det skulle se helt annorlunda ut på Anfield, där känslorna som gav energi till Atletico under kvällen skulle gå till sitt lag istället. Det är sällsynt att Liverpools manager måste sätta pris på motståndare, men nu råder det inga tvivel om att Liverpools försvar av Champions League-titeln är utsatt för en rejäl utmaning."

Andy Hunter, The Guardian

"Liverpool kommer inte att frukta att ta sig tillbaka från underläge mot ett spanskt motstånd på Anfield för att stanna kvar i Champions League. De kan till och med gilla utmaningen som väntar 11 mars. Men Klopp och spelarna, oavsett vad de sa efter matchen, vet nu med denna erfarenhet att de inte kan förvänta sig 'en ny Barcelona' mot Atletico Madrid."

"De regerande mästarna blev omedelbart pressat av ett positivt och energiskt Atletico-lag som fick krafter av publiken. Liverpool var ovanligt tröga ut ur startblocken och blev straffade för det."

"En tidig och liten fördel var tillräckligt för att Atletico skulle dra sig tillbaka och bjuda in Liverpool att spela framför deras kompakta 442-försvar. Gästernas prestation blev bättre med tiden, men hemmalaget fortsatte att tränga igenom Liverpool enkelt. Robertson fick lov att med en akrobatisk aktion hindra Morata och samme man blev senare hindrad av Alisson när han tog sig förbi Fabinho och avslutade."

"De europeiska mästarna åkte på en förlust på grund av kämpaglöden och robustheten hos Diego Simeones mannar - kvaliteter som Barcelona saknade på Anfield i maj och som det var meningen att Atletico skulle sakna den här säsongen. Men nej, de förblir ett lag som är en spegelbild av sin stridslystne och fantastiska tränare."

"Jordan Henderson utjämnade nästan med en volley sent i matchen, men Atleticos seger var välförtjänt. Det firades vilt efter matchen, men Klopp var snabb på att påpeka: 'detta är inte över'. När det gäller Liverpool är det aldrig över."


20 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer