Rapport: Frustrerande kväll i Madrid

Bild till nyheten Rapport: Frustrerande kväll i Madrid
Det tidiga målet för Atletico Madrid skulle visa sig bli avgörande. Diego Simeones mannar tar med sig en 1-0-ledning till returmötet på Anfield.
FÖRSTA HALVLEK

Liverpool fick en kalldusch bara fyra minuter in i matchen. Atletico Madrid fick hörna och när bollen slogs in i straffområdet träffade den Fabinho och studsade till en fristående Saul som enkelt satte 1-0 till hemmalaget.

1-0:

De för kvällen svartklädda Liverpool tog tag i taktpinnen direkt efter Atleticos ledningsmål och dominerade bollinnehavet. De slarvade dock i offensiv tredjedel exempelvis så slog Alexander-Arnold bort flera inlägg från höger.

Trots att Liverpool förde matchen visade Atletico Madrid vid flertalet tillfällen att de kan hota när de väl anfaller. Både Robertson och Alisson tvingades till fina defensiva aktioner för att avstyra målchanser för hemmalaget.

I 26:e matchminuten hade Liverpool en boll i nät efter att Jan Oblak i Atletico-målet rensat bollen rakt på Salah som efter samspel med Firmino enkelt satte bollen i mål, men brasilianaren var offside och målet dömdes bort.

Liverpool fortsatte att trycka på offensivt, men utan utdelning. När domare Szymon Marciniak blåste av halvleken vandrade lagen ut till omklädningsrummen vid ställningen 1-0.

ANDRA HALVLEK

Jürgen Klopp valde att göra ett byte i paus - Divock Origi ersatte Sadio Mané.

Den andra halvleken startade precis så som den första slutade, med massivt spelövertag för Liverpool.

Med dryga 20 minuter kvar av matchen fick Alvaro Morata ett jätteläge att utöka ledningen efter en fin omställning, men spanjoren halkade i avslutssituationen och Liverpool kunde få iväg bollen.

I den 72:a matchminuten valde Klopp att byta ut Mohamed Salah. Alex Oxlade-Chamberlain ersatte.

Med tio minuter kvar att spela tvingades Jordan Henderson att lämna planen på grund av skada. James Milner äntrade planen.

Det var en frustrerande kväll för Jürgen Klopps mannar som ständigt försökte offensivt men utan att skapa några riktigt farliga målchanser. Atletico Madrid höll ut och lyckades med sin ultradefensiva taktik ta med sig en 1-0-seger inför returen på Anfield.