– Chanserna är 50/50

Bild till nyheten – Chanserna är 50/50
Diego Simeone tror att det är hugget som stucket när det gäller vilket lag som kommer att avancera från åttondelsfinalen mellan Atletico Madrid och Liverpool.

Under måndagen höll Diego Simeone presskonferens inför tisdagens möte med Liverpool.

– Jag vet att arenan kommer att explodera imorgon. Vi kommer att spela mot ett lag vars fans kommer att höras, men jag litar verkligen på våra supportrar och mina spelare, sa Simeone.

– Detta ska avgöras över två matcher och enligt mig är chanserna 50/50 att ta sig vidare. Jag ser inte någon pessimism hos mina spelare. Jag ser det jag tycker om mest av allt - optimism.

Liverpool kommer till Wanda Metropolitano som regerande Champions League-mästare.

– Vi har alltid pratat om stora lag genom tiderna och jag är säker på att detta Liverpool-lag kommer att skriva in sig i historieböckerna som ett av de stora lagen. Det är ett annorlunda lag jämfört med andra stora lag som dominerat. Detta lag är mer intensiva, mer anpassningsbara, vilket gör att jag beundrar dem som motståndare.

– Vi möter ett strålande lag, som tränas av en tränare som inte liknar någon annan. De kan spela kontringsfotboll, de kan hålla i bollen, de är starka i luften. Klopp har byggt detta lag under fyra år nu. De har till och med blivit bättre sedan Coutinho lämnade dem. Många trodde att det skulle bli väldigt tufft när han lämnade, men de har blivit starkare. Det säger mycket om spelarna som är en del av laget.

Diego Costa har varit borta från spel på grund av skada under en längre tid, men är nu tillbaka och därmed tillgänglig inför tisdagens match.

– Han blir stadigt bättre. Vi har pratat om det. Han har tränat med stor entusiasm och är en del av gruppen av 19 spelare som är aktuella för spel.

Källa: Liverpool.no


6 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer