Utreddes för brott mot FFP

Bild till nyheten Utreddes för brott mot FFP
Under 2015 utredde UEFA Liverpools ekonomiska förluster säsongerna 2011/12 och 2012/13.

I fredags straffades Manchester City av UEFA med två års avstängning från Champions League efter att klubben brutit mot FFP-reglerna.

The Athletic rapporterar nu att Liverpool granskades av UEFA för några år sedan. Liverpool hade förluster på £50M säsongen 2012/13 och säsongen dessförinnan förlorade de £40M.

Liverpool förklarade förlusterna 2012/13 på att stora summor pengar hade spenderats på att renovera och rusta upp Anfield. Arenakostnader är lovliga utgifter enligt FFP. UEFA valde efter utredningen att inte straffa Merseyside-klubben. 

Liverpools ägare Fenway Sports Group har alltid varit för Financial Fair Play och införandet av regelverket ska ha varit en starkt bidragande faktor till att FSG köpte klubben från första början.

FSG:s John W Henry har tidigare uttryck frustration över UEFA:s slapphänta hantering av storklubbarnas spenderande.

– Den största utmaningen för oss är hur Financial Fair Play ignoreras, sa Henry 2014.

– Det gör det svårt att konkurrera. Vi har egentligen inte Financial Fair Play, eller det är i all fall ingen som följer det.

Ordförande Tom Werner menar också att FFP är viktigt.

– Det är ingen hemlighet att vi stöttar det. Vi tror att det gör sporten mer rättvis, sa Werner till The Athletic i somras.

– Det är viktigt att FFP följs. Om någon bryter mot reglerna förväntar vi oss att de bestraffas - alla bör följa reglerna. 

Nu har UEFA satt ned foten rejält mot Manchester City genom avstämningen på två år från Champions League. Manchester-klubben hävdar dock fortsatt sin oskuld och kommer att överklaga UEFA:s beslut till CAS.

Källa: Liverpool.no, The Athletic


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer