Tillbaka på Wanda Metropolitano

Bild till nyheten Tillbaka på Wanda Metropolitano
På tisdag ska Liverpool spela Champions League-åttondel på den plats där de säkrade titeln förra säsongen. – En fantastisk arena, säger Jürgen Klopp.

Champions League är tillbaka på tisdag. För Liverpools del är det ett bortamöte med Atletico Madrid som gäller i den första av två matcher i åttondelsfinalen.

Wanda Metropolitano är en arena som associeras med positiva känslor för alla röda. Det var nämligen just där som Liverpool säkrade klubbens sjätte Champions League-titel förra säsongen.

– Vi känner igen oss på arenan och vi har bara positiva saker att säga om den, säger Jürgen Klopp till Liverpool Echo.

– Ja, det är bara en arena, det är sant, men det var en av de bästa kvällarna någonsin för oss så jag är säker på att det kommer att kännas bra för grabbarna.

– Men vi åker inte dit för att minnas tillbaka på vad som skett, verkligen inte. Vi har haft tillräckligt med tid för att känslorna ska ha lugnat sig. Det som hände, det hände för länge sedan och innan försäsongen startade hade vi skiftat fokus.

– Det är dock en härlig plats och en fantastisk arena. Det kommer att vara en bra atmosfär, Atletico kommer att ge allt de har. Det kommer att bli tufft, helt klart, men det kommer att bli tufft även för dem.

Klopp är väl medveten om att motståndet på tisdag är bland det tuffaste man kan ställas mot, men han vet samtidigt att det är mycket möjligt att de röda får med sig det resultat de vill.

– Jag har varit med inom fotbollen tillräckligt länge för att veta att det är möjligt, men Atletico är ett av de lagen som gör det svårast för dig.

– De har endast gjort 25 mål i ligan, det är inte så mycket, men de har bara släppt in 17, vilket är en låg siffra.

– De har haft stora skadebekymmer under de senaste veckorna och de har saknat flera av sina anfallare. Men Morata var tillbaka på bänken och jag har hört att Costa är tillbaka i träning. Joao Felix är tillgänglig, det är jag nästan säker på.

– Om det är något lag som kan spela för ett resultat så är det Atletico. Mr Simeone, som jag är full av respekt för, ger verkligen allt. Vi har en liknande historia, vi både försökte och gav allt utan att vinna, men vi försökte fortfarande. Sådant gillar jag.

– Han är så tävlingsinriktad - wow! Jag har en bra relation till honom, men jag är säker på att han kommer att glömma bort det vid sidlinjen eftersom att han är så uppe i varv.

Enligt både Klopp och Echo bör Atleticos supertalang Joao Felix vara spelklar inför tisdagens möte. 

– Jag har samma åsikt som 99% av alla människor inom fotbollen. Han är otroligt, vilken talang han är, säger tysken om Felix.

– Han är en speciell spelare som redan nu, tidigt in i sin karriär, kan kombinera sina tekniska kvaliteter med snabbhet i tanken på små ytor. Jag kunde aldrig göra det, så det måste vara väldigt svårt!


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer