En vinst från PL-rekordet

Bild till nyheten En vinst från PL-rekordet
Om The Reds besegrar West Ham nästa måndag tangerar man Premier League-rekordet i antal raka segrar.

1-0-viktorian mot Norwich på lördagskvällen var Liverpools 17:e raka ligaseger.

Det är en tangering av klubbens längsta segersvit mellan mars och oktober 2019. Det är också bara en match från Manchester Citys rekord med 18 raka vinster mellan augusti och december 2017.

Med seger mot West Ham på Anfield nästa måndag tangeras alltså rekordet – och Liverpool har sedan chansen att skriva in sig i historieböckerna om man besegrar Watford på Vicarage Road lördag den 29 februari.

Liverpool har också hållit nollan i tio av de senaste elva matcherna i PL. På de elva matcherna innan lyckades man bara hålla nollan en gång.

Med 76 av 78 möjliga poäng denna sagolika säsong – och 25 pinnars försprång till värsta rivalen Man City – behöver Liverpool nu bara plocka fem segrar eller 15 poäng på de återstående 12 matcherna för att säkra första ligatiteln på 30 år.

Ytterligare kuriosa är att Naby Keita ännu inte vet hur det känns att torska i Premier League. På 33 matcher har han varit på den segrande sidan i 28 och fem har slutat oavgjort.

Ingen annan spelare i ligan har spelat fler matcher utan att åka på förlust, enligt Opta.

Värt att notera är även att det nu är matematiskt omöjligt för rivalen Manchester United att passera de röda i tabellen. Skulle Ole Gunnar Solskjaers manskap vinna samtliga matcher som är kvar når de bara upp till 74 poäng.


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer