– Vilken spelare han är!

Bild till nyheten – Vilken spelare han är!
Joe Gomez om segern mot Norwich, Manés comeback och vikten av en bred trupp under säsongsavslutningen.

Liverpool tog tre nya poäng under lördagskvällen när Norwich besegrades med 1-0 på Carrow Road. 

Det var en match som blev extra tuff för de båda lagen på grund av de kraftiga vindarna, menar Joe Gomez.

– Det var väldigt tufft. Det är inte lätt att gå in i luftdueller när det blåser så mycket, men det båda lagen påverkades lika mycket. De hade motvind i första halvleken och vi hade det i den andra. Det är sådan fotbollen kan vara ibland. Det är tufft eftersom att man kan råka missbedöma vissa situationer, men som sagt var det lika för båda lagen, säger mittbacken till Liverpoolfc.com.

Gomez berättar att en 1-0-seger kan kännas lika bra som en seger med 4-0.

– Adrenalinet börjar pumpa och det känns härligt att veta att man kan kämpa hårt för en seger också. Det är inte alltid en skön och säker 4-0-seger där vi dominerar bollinnehavet och inte pressas så hårt. 

– Det var en tuff kamp och jag vet att alla i laget är väldigt glada över att vi tog oss igenom den som vinnare.

Sadio Mané blev matchvinnare när han gjorde comeback från skada.

– Han gör mål på så många olika sätt, det visar vilken kvalitet han besitter och vi är lyckligt lottade att vi kunde sätta in honom från bänken, säger Gomez.

– Vilken spelare han är! Det ger dig en självförtroendeboost när han kommer in på planen och samtidigt vet man att det andra laget inte jublar. Han är så viktig för oss och han har klivit fram så många gånger när vi har behövt det som allra mest den här säsongen. 

De röda har ett vinteruppehåll i ryggen och de allra flesta spelarna i truppen är nu skadefria.

– Vi har haft ett vinteruppehåll och nu är det dags för slutspurten. Vi vet hur viktiga dessa matcher kommer att vara, det är en intensiv period där säsongen avgörs.

– Nu kliver vi in i den viktigaste perioden av säsongen. I början av säsongen lägger man grunden för hur bra man ska kunna avsluta den här perioden. Vi är lyckligt lottade att ha den spelartrupp vi har och jag är säker på att alla kommer att bidra på ett eller annat sätt för att vi ska kunna uppnå det vi vill, avslutar Gomez.


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer