– Det är helt sinnessjukt

Bild till nyheten – Det är helt sinnessjukt
Jürgen Klopp menar att han knappt kan förstå att de röda har sådant stort försprång i tabelltoppen.

Liverpool tog tre nya poäng under lördagskvällen i vad som var den 25 ligasegern av 26 möjliga den här säsongen.

– Det var en svår match av olika anledningar - vinden, motståndarna och även på grund av hur vi spelade under den första halvleken. Avståndet mellan lagdelarna var för stora, vi slog för tidiga långa passningar in bakom försvaret när vi inte hade tillräckligt med spelare i offensiven, sa manager Jürgen Klopp om matchen mot Norwich.

– Det var inte så som vi önskade att spela. Vi använde oss inte av ytorna mellan deras lagdelar, pressen var inte där heller, vilket gjorde det svårt. Vi hade dock ett par fina situationer och hade bra fasta situationer.

– Det som är bra är att det är lätt att förbättra sig efter en sådan dålig halvlek. Vi gjorde det betydligt bättre i den andra halvleken. Trents positionering var bättre, vi var mer kompakta och vann bollen oftare. Sedan kom Fabinho och Sadio och det gjorde så att Henderson kunde bidra mer offensivt. Sadio var frisk och kunde se till att vi vann matchen.

Sadio Mané återvände från skada och behövde inte mycket tid på planen för att sätta dit det avgörande målet.

– Jag såg inte riktigt målet, det var så mycket folk i vägen. Jag såg bollen gå över försvararen och så var bollen i nät. Jag är säker på att det var ett fantastiskt avslut, konstaterade Klopp.

Liverpool leder nu ligan med 25 poäng.

– Det är helt sinnessjukt - jag kan knappt förstå det. Jag har aldrig haft en sådan ledning tidigare och förstår inte hur det har blivit så här. Vi fokuserar på det vi måste göra och det känns bra. Det är otroligt och exceptionellt.

– När jag går in i omklädningsrummet har vi två-tre minuter när vi analyserar med grabbarna och pratar om saker och mot slutet måste jag säga "grattis, vi vann matchen", så räknar vi in tre nya poäng. Det är väldigt speciellt.

Källa: Liverpool.no


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer