Pokalen lyfts tidigast mot Chelsea

Bild till nyheten Pokalen lyfts tidigast mot Chelsea
Liverpool har just nu 16 poängs försprång, och en match mindre spelad, ner till Manchester City och därmed inte bara ett bra läge att vinna Premier League, utan också en möjlighet att göra det rekordtidigt. Men pokalen kommer att få vänta till sista hemmamatchen.

Supporterklubben får flera frågor angående eventuella firanden om (och vi betonar just om) Liverpool skulle gå hela vägen och äntligen vinna Premier League den här säsongen. 

David Ornstein i The Athletic har därmed information som kan vara av intresse. Och den citeras under morgonen också av James Pearce, som har full koll på allt rörande Liverpool. 

Ornstein meddelar att Liverpool, oavsett när man eventuellt säkrar en ligatitel, inte kommer att lyfta Premier League-pokalen förrän tidigast vid sista hemmamatchen mot Chelsea (i omgång 37, reds anm). 

Det hör till vanligheten att det vinnande laget alltid lyfter pokalen, om möjligt, inför sin hemmapublik men det särskilda i detta fallet är att Liverpool rent matematiskt kan spela flera hemmamatcher som bekräftade vinnare även innan pokalen alltså lyfts i skyn. 

Vad gäller en eventuell parad, som flera av er också mailar och frågar kring, är ingenting klart. Förra året planerade Liverpool för en eventuell Premier League-parad på måndagen efter matchen mot Wolverhampton i omgång 38 om man hade lyckats snuva Manchester City på titeln. Precis på samma sätt som man anordnade en Champions League-parad dagen efter den segern. 

Skulle Liverpool avancera till FA Cup-final spelas dock den matchen helgen efter att ligan tagit slut och tittar vi på de senaste åren där Manchester City varit i liknande situation har man då väntat och först haft paraden efter att även FA Cupen spelats klart. I Liverpools fall skulle rent teoretiskt även en Champions League-final kunna vänta ytterligare en vecka senare. Och frågan är om Liverpool i år kommer att planera för flera parader eller endast en stor. 

Mer info lär dock följa inom kort, då detta är en omfattande planering som kräver stor involvering från hela lokalsamhället. 

Vi betonar såklart återigen att inget än så länge är vunnet. Men på förekommen anledning med flera frågor är det högst aktuellt att åtminstone redogöra för de möjliga scenarion som kan vänta. 


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer