– Bad oss att respektera uppehållet

Bild till nyheten – Bad oss att respektera uppehållet
Jürgen Klopp förklarar varför han kommer att låta ungdomarna spela i omspelet mot Shrewsbury.

Ett reservbetonat Liverpool tappade en 2-0-ledning till 2-2 mot Shrewsbury i FA-cupen under söndagskvällen.

Resultatet innebär att de båda lagen kommer att mötas på nytt i ett omspel för att avgöra vilket lag som tar sig vidare. Omspelet äger rum i början av februari, när Liverpool egentligen skulle ha ett vinteruppehåll. 

Efter söndagens match slog Jürgen Klopp fast att seniorspelarna kommer att få ledigt som planerat och att det därmed blir ungdomarna tillsammans med Neil Critchley som kommer att genomföra omspelet.

Klopp förklarade beslutet på sin presskonferens.

– Lyssna, vår situation är som det är. Vi har vetat om att detta kunde hända i ett par veckors tid. Eller, vi har vetat om det ända sedan vi tog oss vidare till den här rundan. 

– I april 2019 fick vi ett meddelande från Premier League där de bad oss att respektera vinteruppehållet och att inte organisera träningsmatcher eller tävlingsmatcher. 

– Jag sa till grabbarna för två veckor sedan att de skulle ha ett vinteruppehåll, så det innebär att de inte kommer att vara där. Ungdomarna kommer att spela den matchen.

– De kan inte hantera oss som om att ingen bryr sig. Jag vet att det inte är så populärt, men det är så jag ser det. Som jag sa - Premier League bad oss att respektera vinteruppehållet och det ska vi göra. Om FA inte respekterar det, då kan vi inte ända på det. Vi kommer inte att vara där. 

Managern underströk vikten av att seniorspelarna får chansen att faktist ha en veckas uppehåll från matcher.

– Det är ett vinteruppehåll, jag kanske kan hitta brevet (från Premier League). Vi måste respektera det och respektera att spelarna behöver vila, både fysiskt och mentalt. Det är just det ett uppehåll är till för, men sedan menar en annan turnering att det inte är så viktigt. 

– Vi fick lov att fatta detta beslut. Spelarna har familjer och landslagsspelarna som Jordan Henderson, Virgil van Dijk, Gini Wijnaldum, Trent Alexander-Arnold, Mo Salah, Sadio Mané, alla dessa spelare de har aldrig någon ledig tid, så det är den veckan som gäller. 

– Jag sa det så fort det stod klart att det skulle vara ett uppehåll, innan jag ens visste om att FA-cupen kunde komma emellan, att vi skulle respektera uppehållet. 

Seniorspelarna kommer alltså att få en veckas ledigt, men tysken påpekar att de kommer att följa specifika träningsprogram under de dagarna de inte behöver åka till Melwood.

– De har inte helt ledigt. De kommer att träna på egen hand och har träningsprogram som de ska genomföra. De har aldrig helt ledigt, men de behöver inte komma till Melwood och de kommer inte att spela fotboll.

Källa: Liverpoolfc.com.


19 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer