Rapport: Tappade tvåmålsledning – nu väntar omspel

Bild till nyheten Rapport: Tappade tvåmålsledning – nu väntar omspel
Trots en tvåmålsledning lyckades inte ett reservbetonat Liverpool besegra League One-laget Shrewsbury Town. Nu väntar omspel på Anfield.
FÖRSTA HALVLEK

Liverpool, som vilade samtliga startspelare från segern mot Wolves, skapade den första farligheten i den åttonde minuten. Divock Origi testade från distans men skottet gick precis utanför.

Efter en kvart spelad kom 0–1. Precis som i förra FA-cupmatchen var det scousern Curtis Jones som spräckte nollan. 18-åringen kom fri efter en fin genomskärare av Pedro Chirivella och gjorde inga misstag med vänsterfoten.

0–1:

Shrewsbury då? Jo, League One-laget parkerade bussen stora delar av halvleken men fick ett drömläge att kvittera i den 24:e minuten. Anfallaren Shaun Whalley blev, i misstänkt offsideposition, fri med Adrián som stod i vägen med en fotparad.

Samme Whalley hotade i 40:e minuten när Neco Williams nickade Joel Matip i bakhuvudet och bollen studsade fram till Whalley. Han lyckades dock inte träffa mål med avslutet.

Den första halvleken slutade 0–1.

ANDRA HALVLEK

Liverpool utökade ledningen direkt i den andra halvleken efter ett obegripligt självmål av Donald Love. Neco Williams lyfte in bollen mot den bortre delen av straffområdet och Love, utan press på sig, styrde ned den i eget mål.

Shrewsbury stack upp stundtals. I den 58:e minuten gav The Reds backlinje, precis som i första halvlek, bort ett friläge. Återigen stod Adrian för en jätteräddning när Callum Lang avslutade mot den bortre stolpen.

Liverpool – med comebackande och till synes tröga mittbackarna Lovren och Matip – fortsatte att ge bort bollen och Josh Laurent fick en fin chans men han sköt utanför.

I den 65:e minuten tvingades Liverpool stå till svars för sitt slarv när hemmalaget tilldelades en straff efter att Yasser Larouci fält en fri Shrewsburyspelare.

På reprisbilderna var det svårt att avgöra om incidenten skedde i eller utanför straffområdet men domaren, som inte har hjälp av VAR i FA-cupen, pekade på straffpunkten. Larouci synade det gula kortet och hemmalagets Jason Cummings förvaltade straffen väl. 1–2.

Minuten senare gestikulerade LFC-spelarna för straff när Takumi Minamino blev nerdragen i boxen. Domaren valde dock att inte blåsa.

Med en kvart kvar att spela exploderade arenan. Straffskytten Cummings tunnlade sig förbi Lovren och placerade kvitteringen intill Adrians högra stolpe.

Jürgen Klopp agerade omgående och bytte in Mohamed Salah mot Matip. Därefter blev det Roberto Firminos tur att äntra planen.

I slutminuterna ropade hela Shrewsbury på straff när bollen tydligt studsade upp på Fabinhos arm. Men det kom aldrig någon signal.

Istället var Liverpool nära att avgöra. Med målet öppet kastade sig Jones fram i den 89:e minuten. O’Leary i hemmamålet räddade Firminos avslut och returen föll till Jones som hann få en tå på bollen innan försvarare fläkte sig i vägen.

På stopptid vinklade Salah sånär in ett 3–2-mål. Firmino var återigen inblandad när han spelade fram Salah som nickade utanför.

Hemmalaget fick också ett läge på stopptid. Adrian räddade, som så många gånger förr i matchen, till hörna.

Matchen slutade 2–2 och Liverpool tvingas nu till omspel i den fjärde omgången av FA-cupen.