– De tillför så mycket till vår trupp

Bild till nyheten – De tillför så mycket till vår trupp
Andy Robertson tror att de ungdomar som visat upp sig tidigare under säsongen har en bra möjlighet att få starta i söndagens match mot Shrewsbury.

Andy Robertson är en av de som förväntas vilas i FA-cup-mötet med Shrewsbury. 

I en intervju med Liverpool Echo berättar vänsterbacken att han har imponerats av ungdomarnas insatser och menar att de förtjänar en ny chans att spela.

– Vi får se vad managern gör med laguttagningen, men jag tror bara att det skulle hjälpa de yngres utveckling om de får chansen igen. De är unga, men de tillför så mycket till vår trupp. Curtis Jones och Neco Williams var på bänken senast, säger Robertson.

– De gör det så bra på träning och om de har den inställningen de har nu och fortsätter att växa i kvalitet och självförtroende, då kommer de att ha stora karriärer. Få de spela på söndag är det ett nytt steg framåt för dem.

– Ni såg dem mot Everton. Curtis stal rubrikerna, Harvey var strålande, Neco var strålande. Dessa grabbar gör det så bra i en så ung ålder.

– De måste vara tålmodiga och förhoppningsvis tar de alla möjligheter de får. Det har de gjort så här långt och om de får chansen på söndag är jag säker på att de kommer att ta den.

Det lag som vann med 1-0 över lokalrivalen Everton i FA-cupen var fullt av unga spelare som imponerade.

– Jag satt på läktaren den matchen. Det är klart att man blir stolt när man ser att de gör de så bra. Men enligt mig var Adam Lallana bäst på planen och det visar inställningen vi har i truppen. Det var många unga spelare som fick chansen, och en del kanske hade blivit påverkade av det, men Adam sa "vet du vad, jag ska visa dem hur bra jag är och jag ska vara bäst på planen". Enligt mig var han det också. 

– Curtis fick rubrikerna och Adrián gjorde några fina räddningar, men det visar verkligen vilken inställning vi har i truppen.

– Folk kanske inte tror på oss, men när du ser ungdomar som Curtis och Harvey, de pressar Mo Salah, de pressar Jordan Henderson i dessa positioner för att de är så duktiga. Managern har visat att han inte är rädd för att spela dem i stora matcher, avslutar vänsterbacken.


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer